Εκλογή ηγεσίας από τη βάση ζητούν από τον Ανδρουλάκη – Πυρά από Σκανδαλίδη, Γερουλάνο και Χριστοδουλάκη

Εκλογές για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στην Κοινή Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Σκληρή κριτική και από τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στο ίδιο μήκος κύματος.

«Χρειάζεται (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ) όμως το κέντρο του, τη σπίθα του, τον ηγέτη του. Και αυτό προϋποθέτει κάλπη αναγέννησης. Όσο νωρίτερα και με συμμετοχή, τόσο καλύτερα», είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο κ. Γερουλάνος, τόνισε ότι στόχος είναι «Να δημιουργήσουμε έναν πόλο προοδευτικό, μοναδικό και ενιαίο, που θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτή η προσπάθεια ξεκινάει σήμερα. Εδώ μέσα. Πρώτα, στο ΠΑΣΟΚ. Τα έξω είναι σημαντικά, αλλά έπονται».

Ασκώντας κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν θα πετύχουμε τον στόχο κατηγορώντας ο ένας τον άλλον, για το αν πάλεψε ή όχι στις Ευρωεκλογές. Επίσης, δεν θα τον πετύχουμε ελπίζοντας ότι μια μέρα θα αποσχιστεί η Αττική από την Ελλάδα. Επίσης, δεν θα τον πετύχουμε περιμένοντας. Καρπωνόμαστε μονάχα το 4% από την πτώση των άλλων. Μπορεί μια μέρα έτσι να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, αλλά λίγοι από εμάς θα το ζήσουμε. Αν θέλουμε να γίνουμε Κυβέρνηση, και μάλιστα Κυβέρνηση με γερά θεμέλια στις επόμενες εκλογές, πρέπει να τ’ αλλάξουμε όλα».

Ζήτησε να αλλάξουν οι θέσεις, η επικοινωνία και η οργάνωση του κόμματος και να αναβαθμιστεί η ηγετική ομάδα.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για τις απειλές περί διαγραφών: «Απογοητεύτηκα από τη συνέντευξή σου». «Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, δημοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από τη βάση».

Προσφυγή στις κάλπες για εκλογή ηγεσίας το φθινόπωρο, με απόφαση Προέδρου, όπως προβλέπει το καταστατικό, ζήτησε με την τοποθέτησή του ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι «η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές» και πρότεινε επανεκκίνηση, έκανε σφοδρή επίθεση στην ηγεσία για τη λειτουργία του κόμματος και τις επιλογές και υπογράμμισε ότι «είναι αυτονόητη αναγκαιότητα η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, η διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου».

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ανέλαβε την ευθύνη για το αποτέλεσμα, παραδέχθηκε ότι πρέπει να αλλάξει η στρατηγική αλλά μίλησε και πάλι για τοξικότητα και δεν είπε λέξη για κάλπες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.