Εκπαιδευτικοί απειλούνται με έξωση από τους ιδιοκτήτες για να μισθώσουν τα ακίνητα τους σε τουρίστες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Εκπαιδευτικοί αντιδρούν για τα ακριβά ενοίκια και τα ενιάμηνα συμβόλαια στα νησιά. Πολλοί δάσκαλοι αναφέρουν ότι από τον Μάιο και μετά οι ιδιοκτήτες τους «πετάνε» έξω από τα σπίτια ώστε τα ακίνητα να γίνουν Airbnb για τους τουρίστες.

Ο Θεόδωρος Μπαξεβανίδης δάσκαλος δημοτικού, ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου Πρόεδρος ΟΛΜΕ και ο Γρηγόρης Γερακαράκος Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ μίλησαν στο OPEN για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά.

Μιλώντας με προσωπική εμπειρία ο κ. Μπαξεβάνης ανέφερε ότι «έχω ενημερωθεί σε νησί ότι θα μείνω για 10μηνο, όμως υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων που ήταν να φύγουν Ιούνιου και τους έδιωχναν Μάιο λόγω πολλών κρατήσεων» και συνέχισε «έχουμε ζητήσει από τους δημάρχους να επινοικιάζουν μικρά ξενοδοχεία ώστε να τα διαθέτουν στους συναδέλφους μας με κάποιο μικρό αντίτιμο».

Ο κ. Κωνσταντίνου σχολίασε πως «έχουν έρθει καταγγελίες στην ΟΛΜΕ αυτή την περίοδο για έξωση, για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, αλλά και για άλλα μικρά νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων».




Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.