Έκρηξη νέων κρουσμάτων- Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Ο τρίτος μεγαλύτερος απολογισμός από την αρχή της πανδημίας που καταγράφηκε το Σάββατο και η σταθερά αυξητική τάση στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντείνουν τις ανησυχίες και αναγκάζουν σε εγρήγορση τους μηχανισμούς όλης της χώρας.

Ειδικότερα, το Σάββατο καταγράφηκαν 110 νέα κρούσματα ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 4.662. Τα υψηλά νούμερα έχουν χτυπήσει «κόκκινο συναγερμό» καθώς αρκετοί είναι οι ειδικοί που υποστηρίζουν πως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το δεύτερο κύμα.

Αναφορικά με τα χθεσινά κρούσματα, ανέρχονται σε 75 και, όπως έγινε γνωστό, τα 4 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τα 5 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ τα υπόλοιπα είναι 19 στην Αττική, τρία εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή στην εθνική ομάδα πόλο. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο είχε γίνει γνωστό πως ο Μανώλης Πρέκας βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

Επιπλέον, 15 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα από τα οποία σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, 13 στην Καβάλα, έντεκα από τα οποία σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος, το οποίο γνωστοποίησε ότι προχωράει στην προσωρινή αναστολή των εργασιών καθώς συνολικά έχουν βρεθεί εκεί 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

Τα υπόλοιπα κρούσματα σε διάφορες περιοχές της χώρας και έχουν ως εξής: 4 στην Χαλκιδική, 1 στην Αρκαδία, 1 στην Ημαθία, 1 στα Ιωάννινα, 1 στην Καστοριά, 1 στην Κέρκυρα, 1 στην Κοζάνη, 1 στην Κόρινθο, 1 στην Πιερία, 1 στα Χανιά, 2 στο Ηράκλειο Κρήτης, 2 στην Ξάνθη και 2 στην Φθιώτιδα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το Σάββατο 1 Αυγούστου βεβαιώθηκαν συνολικά 333 παραβάσεις σε πολίτες, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και σε επιχειρήσεις σε νησιά που οδήγησαν ακόμη και σε συλλήψεις.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανησυχίας προσέρχονται σήμερα σε τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά. Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται ο πρωθυπουργός να στείλει αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη.

Σημειώνεται πως, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.

Να σημειωθεί πως χθες η Κύπρος υποβάθμισε την Ελλάδα στην ταξιδιωτική κατηγορία Β, απόφαση που ήρθε μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.