Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 17:15

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σήμερα σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις 17:15.

Η πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται εκτός ελέγχου, ενώ καίγονται σπίτια και αυτοκίνητα.

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης της Ροδόπολης στην ΕΡΤ, περίπου 20 σπίτια έχουν καεί ή υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ λίγο πριν τις 17:00 δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.
Για την προστασία των πολιτών, εκκενώθηκαν οικισμοί ενώ την ίδια ώρα η Πολιτική Προστασία έχει στείλει ήδη δυο SMS στο 112. Μάλιστα, οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια στον οικισμό της Ροδόπολης. Τα πρώτα σπίτια έχουν παραδοθεί ήδη στην πυρκαγιά.

Αυτή την ώρα το πύρινο μέτωπο έχει μεταφερθεί από την Σταμάτα προς τη Ροδόπολη και το Διόνυσο. Στο σημείο επιχειρούν 141 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη, μαζί και με το Beriev Be-200.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.