Ελεύθερος ο διευθυντής που «πιάστηκε στα χέρια» με μαθητή στο ΕΠΑ

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (5/10) μαθητής και διευθυντής που ήρθαν στα χέρια μέσα σε σχολικό συγκρότημα.

Σήμερα ο 16χρονος μαθητής αντί για το σχολείο, βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Αμέσως μετά τον μαθητή το κατώφλι της Ευελπίδων πέρασε και ο διευθυντής του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω που ήρθε στα χέρια μαζί του, μπροστά σε παιδιά και συναδέλφους του.

Ο άνδρας αναμένεται να δικαστεί στις 19 Δεκεμβρίου, ενώ αυτή την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί ο νεαρός μαθητής.

Υπενθυμίζεται ότι όλα έγιναν το πρωί της Τρίτης (4/10), όταν κάποιοι μαθητές θέλησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου. Τότε ο λυκειάρχης πήρε τα κλειδιά και προσπάθησε να κλειδώσει το εκπαιδευτικό συγκρότημα έτσι ώστε να αποτρέψει τα σχέδια τους.

Τι κατέθεσαν οι δύο εμπλεκόμενοι
Μαθητής και διευθυντής ήρθαν στα χέρια μέσα στο σχολείο, όταν ο 16χρονος πήρε το κινητό τηλέφωνο του εκπαιδευτικού και εκείνος προσπάθησε να το πάρει πίσω.

Ο διευθυντής έμεινε κρατούμενος τη νύχτα που πέρασε και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο 16χρονος μαθητής έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Υποστήριξε ότι δεχόταν bullying από τον εκπαιδευτικό και τόνισε ότι συστηματικά τους τελευταίους μήνες, τον κατέγραφε με το κινητό τηλέφωνο.

Γι’ αυτό όπως είπε χθες του το πήρε, λέγοντάς του, «αυτή τη φορά δεν θα με καταγράψεις». Ισχυρισμούς πάντως που ο διευθυντής, οι συνάδελφοί του και οι περισσότεροι μαθητές διαψεύδουν.

Δηλώσεις παιδιών από το σχολείο
Το μεσημέρι ο 16χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, που τον παρέπεμψε σε ανακριτή. Θα απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος.

Ο 16χρονος φαίνεται πως πήγε στο ΕΠΑΛ με άγριες διαθέσεις όπως δείχνουν τα βίντεο.

Μπήκε με το μηχανάκι και όταν είδε τον διευθυντή, του επιτέθηκε όπως φέρεται να έχει παραδεχτεί κ ο ίδιος για να του πάρει το κινητό τηλέφωνο.

Από τα χτυπήματα που ακολούθησαν ο μαθητής έκοψε το χέρι του, σε ένα τζάμι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Με την είδηση να παίρνει έκταση και το σχολείο το πρωί να παραμένει κλειστό…

Συνάδελφοι του διευθυντή στέκονται στο πλευρό του συναδέλφου τους και προσπαθούν να τον στηρίξουν. Τονίζουν πως ο 16χρονος είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κατ’ επανάληψη, χωρίς να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Μαθητές και καθηγητές στο ΕΠΑΛ του Αιγάλεω παραμένουν ανάστατοι με αυτές τις εικόνες να μπαίνουν στην αλυσίδα των σοβαρών επεισοδίων που είχαν ξεκινήσει πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν καθηγητές γρονθοκοπήθηκαν από μαθητές σε διάδρομο, με πολλούς να καταγράφουν τις σκηνές, από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Δύο συμμαθητές του παιδιού που πρωταγωνίστησε στο γεγονός μίλησαν ζωντανά στο Mega όπου ανέφεραν: «Ο συμμαθητής μου ήθελε να κάνει κατάληψη και ο καθηγητής με τον συμμαθητή μας πιάστηκαν στις μπουνιές. Ο διευθυντή έκανε την πρώτη κίνηση και του έκανε κεφαλοκλείδωμα», σχετικά με τον ισχυρισμό ότι ο μαθητής προσπάθησε να κλέψει το κινητό του λυκειάρχη ο μαθητής που μίλησε στην κάμερα δήλωσε άγνοια.

Ενώ μία συμμαθήτρια του αγοριού ανέφερε: «Όλοι οι καθηγητές μας φαίνεται να συμπαθούν τον συμμαθητή μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.