Έμμεση αποδοκιμασία των δηλώσεων Ταγιάνι από Ν. Κοτζιά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε έμμεση πλην σαφή αποδοκιμασία των παλαιότερων δηλώσεων του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι για τα Σκόπια προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ο Ν. Κοτζιάς επεσήμανε ότι «είμαστε σε μία εποχή που διάφοροι άνθρωποι γράφουν την ιστορία με τον δικό τους τρόπο. Από τον Έντι Ράμα, που ανακάλυπτε την Ακρόπολη και ότι ο Αλή Πασάς έκανε την ελληνική επανάσταση, μέχρι τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η ιστορία είναι πεδίο μάχης που πρέπει να χρησιμοποιείται ως σχολείο για να διδάσκεται κανείς και όχι ως φυλακή για να φυλακίζεις το μυαλό σου».

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε ακόμη ότι υπάρχει γραπτή διαμαρτυρία του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ και ο ίδιος έχει μιλήσει με ευρωβουλευτές.

Αμέσως μετά ο αρμόδιος της ΝΔ για τις εξωτερικές υποθέσεις Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως «είμαι βέβαιος ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γνωρίζει πολύ καλά ότι η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται, δεν ξαναγράφεται και βεβαίως δεν υφαρπάζεται». «Είμαι βέβαιος ότι από τη νέα του θεσμική θέση θα σεβαστεί τις θέσεις όλων των διεθνών οργανισμών που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με την συνταγματική ονομασία», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.