Ενδοοικογενειακή βία: Δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε «Safe Houses» – 93 περιστατικά και 48 συλλήψεις

Ολοένα και αυξάνονται οι καταγγελίες για επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, μετά και την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργρύρους.

Μόνο χθες, Παρασκευή (12.04.24) σημειώθηκαν 93 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, 110- κλήσεις στο 100 και 48 συλλήψεις με βάση την αυτόφωρη διαδικασία.

Μάλιστα, 2 γυναίκες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο, τα λεγόμενα «safe houses» που λειτουργούν πλέον σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

‘Έτσι, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως «safe houses», για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειάς τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Οι χώροι αυτοί φυλάσσονται από την Ελληνική Αστυνομία ενώ, σε συνεργασία με τις δομές του Υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και άλλους κρατικούς και μη κρατικούς κοινωνικούς φορείς, θα παρέχεται στα θύματα κάθε αναγκαία υποστήριξη.

Η μεταφορά των θυμάτων στα «safe houses» θα πραγματοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.