Ενεργοποίηση του μηχανισμού αλληλεγγύης της Ε.Ε. για τον σεισμό στην Κω ζήτησαν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. με ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, ζήτησαν την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού αλληλεγγύης της Ε.Ε. σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και 100% χρηματοδότηση από τους κοινοτικούς πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών, όπως αντίστοιχα είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2015, όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης ύψους 1.651.834 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή των Ιονίων νήσων.
Σε αντίστοιχη περίπτωση, στους καταστρεπτικούς σεισμούς που είχαν πλήξει την Ιταλία τον Αύγουστο του 2016, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εγκρίνει την επέκταση του υφιστάμενου υπολογισμού του Ταμείου Αλληλεγγύης, ο οποίος βασίζεται επί του παρόντος στις συνέπειες των ζημιών που προκαλεί ένα μεμονωμένο καταστροφικό συμβάν, ώστε να περιλάβει την σωρευτική εκτίμηση των ζημιών που προκαλούνται από σειρά φυσικών καταστροφών στην ίδια περιοχή σε ένα έτος.
Ενεργοποίηση του μηχανισμού αλληλεγγύης της Ε.Ε. ζητούν για την Κω οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.






























