Ένωση Αγγειοχειρουργών σε Καλλιάνο: «Το ποιοι θα μπουν φυλακή θα το πει η Δικαιοσύνη, όχι βουλευτές»

Για «συκοφαντική δυσφήμιση» κατηγορεί τον Γιάννη Καλλιάνο η Ένωση Αγγειοχειρουργών στη «σκιά» του ξεσπάσματος του βουλευτή της ΝΔ κατά των γιατρών στο «Αττικόν» για τον θάνατο του πατέρα του, απαντώντας παράλληλα και στο μήνυμα που έστειλε πως θα «γίνει ο εφιάλτης τους».

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Παρασκευή (26.04.24) ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, απάντησε μέσω των συνηγόρων του στη σφοδρή επίθεση του βουλευτή της ΝΔ και υποστήριξε ότι ενδεχόμενη διασωλήνωση του πατέρα του θα ήταν λάθος, καθώς θα ήταν αδύνατη η αποσωλήνωσή του.

Το μέρος των συναδέλφων τους στο Αττικό Νοσοκομείο παίρνουν οι γιατροί της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος, με ανακοίνωση που εξέδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής στον απόηχο των νέων δηλώσεων του Γιάννη Καλλιάνου νωρίτερα σήμερα.

Η Επαγγελματική Ένωση Αγγειοχειρουργών Ελλάδος, μετά από την ανακοίνωση των Καθηγητών του ΕΚΠΑ, δηλώνουν τη στήριξή τους στον θεράποντα γιατρό του πατέρα του βουλευτή Γιάννη Καλλιάνου, Καθηγητή και Διευθυντή Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Η Ένωση υποστηρίζει το μέλος της απέναντι στις λεκτικές επιθέσεις που – όπως λέει – δέχθηκε δημόσια από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Καλλιάνο και τον αδελφό του, μετά τον θάνατο του πατέρα τους στο “Αττικόν” Νοσοκομείο.

«Η διερεύνηση τυχόν ιατρικής αμέλειας αποτελεί αποκλειστικά έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οποιαδήποτε δημόσια ονομαστική τοποθέτηση κατά συναδέλφων από οποιοδήποτε άλλο φορέα ή επώνυμο πρόσωπο ή δημόσιο λειτουργό εμπίπτει αυταπόδεικτα στο φάσμα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Την απόφαση για το ποιοι «αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή» δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης», σημειώνουν οι γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.