Ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα προχώρησαν οι δικαστικές αρχές μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο ποινικολόγος με τη σύλληψή του θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο κ. Λύτρας, που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια ότι κατάφερε στη σύζυγό του 2-3 χτυπήματα, χωρίς να έχει πρόθεση να της προκαλέσει την οποιαδήποτε βλάβη.

Μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, έρχονται στο φως νέα δεδομένα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα ο άγριος ξυλοδαρμός της δικηγόρου από τον κατηγορούμενο ποινικολόγο, αλλά και για την επίσκεψη που η 37χρονη γυναίκα δέχθηκε στο σπίτι του στον Γέρακα από την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και δύο ακόμη πρόσωπα.

Όπως αναφέρει η κυρία Πολυζωγοπούλου, από το σοκ που υπέστη από την ανεπιθύμητη για εκείνη επίσκεψη λιποθύμησε -γεγονός που επιβεβαιώνει με την κατάθεσή του και ο αστυνομικός που βρισκόταν για την ασφάλεια της στην οικία της. Ακόμη, η δικηγόρος στη μήνυσή της αναφέρει ότι δέχθηκε γραπτά μηνύματα από τον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος της έγραφε ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί της «και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά». Μάλιστα, υποστηρίζει πως τόσο η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου όσο και ο συνεργάτης του δικηγόρος που την επισκέφθηκαν στο σπίτι της στο Γέρακα «ενεργούσαν ως όργανά του».

Η απολογία Λύτρα
Αίσθηση όμως προκαλούν τα όσα υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος υποστήριξε ότι χτύπησε τη γυναίκα του μόλις δύο φορές. Όπως και δημόσια, έτσι και ενώπιον της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και ανέφερε ότι τα… περί πτώσης της συζύγου του από τη σκάλα ήταν ιδέα της ίδιας για χάρη των παιδιών τους, παρότι -όπως είπε- εκείνος από την πρώτη στιγμή αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Ακόμη, κατέθεσε πως τον περασμένο Σεπτέμβριο βρίσκονταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, αλλά για κάποιους μήνες συνέχισαν να είναι μαζί.

«Έστελνε κάπου μήνυμα, ζήλεψα»
Περιγράφοντας τα όσα έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και την άγρια επίθεση στη σύζυγό του, είπε στην απολογία του τα εξής: «Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό για να μάθω που έστελνε τα μηνύματα αυτά, γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε. Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθ’ όσον οδηγούσα τη χτύπησα με το δεξί μου χέρι, προφανώς στο πρόσωπο χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη».

Συνεχίζοντας, ο κατηγορούμενος είπε στην ανακρίτρια: «Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος, όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ, ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Την χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και η ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δύο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά».

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι ο γιατρός που εξέτασε την Σοφία Πολυζωγοπούλου διέγνωσε, μεταξύ άλλων, στην 37χρονη γυναίκα «εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου -μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ-εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους». Επιπλέον, όπως κατέθεσε, η γυναίκα έφερε «αίματα στο τριχωτό κεφαλής, όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της». Μάλιστα, την κατάθεση αυτή του γιατρού με τα «ευρήματα» στο κεφάλι του θύματος επιβεβαιώνει και ο ιατροδικαστής.

«Με δική μου πρωτοβουλία»
Περιγράφοντας στη συνέχεια στα όσα έγιναν στο σπίτι του ζευγαριού, ο κατηγορούμενος είπε τα εξής στην ανακρίτρια: «Επειδή ήμασταν και οι δύο σε μεγάλη ένταση πήγαμε στο σπίτι μας πρώτα, όπου παραμείναμε για 10 λεπτά, εκείνη έκανε ντους και την πήγα με δική μου πρωτοβουλία στην Ευρωκλινική. Όταν φύγαμε από το σπίτι, μου είπε “δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε” και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγός μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της, μου είπε να πούμε ότι έπεσε από τη σκάλα. Μάλιστα, πρώτα κατέθεσε η σύζυγός μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε πως έπεσε απ’ τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών. Θέλω να επισημάνω ότι το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία. Σας επισημαίνω ότι, όταν έδωσε την κατάθεσή της, εγώ βρισκόμουν ήδη στο τμήμα κρατούμενος και οι αστυνομικοί πήγαν μετά να της πάρουν κατάθεση. Συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να φοβηθεί κάτι. Μάλιστα, στο τηλέφωνο μου ανέφερε ότι την ρώτησαν οι αστυνομικοί αν θέλει κουμπί πανικού και απλά κούνησε το κεφάλι της και θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς ότι θέλει το κουμπί πανικού. Καθ’ όλη τη διάρκεια που κρατούμουν, βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την σύζυγό μου τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω μηνυμάτων».

Κατά την απολογία του ο Απόστολος Λύτρας υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσης της συζύγου του από την ίδια την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 17.00 το απόγευμα. «Μου ανέφερε δύο λόγους. Πρώτον, ότι στο διαδίκτυο γράφουν παντού ότι “με καλύπτει” και δεύτερον, μου ανέφερε ότι το κάνει για τις τρεις κόρες μας» ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ενώπιον της ανακρίτριας.

Η μήνυση Πολυζωγοπούλου
Από την πλευρά της, στη μήνυση που κατέθεσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατά του κατηγορούμενου δικηγόρου, της πρώην συζύγου του και ενός ακόμη δικηγόρου αναφέρει πως, παρά την επιβολή του όρου της μη συναναστροφής μαζί της, ο Απόστολος Λύτρας στις 17 Ιουνίου 2024 στις 12:34 μ.μ. της απέστειλε γραπτά μηνύματα στο κινητό της, γεγονός που την ανάγκασε, όπως λέει, να τον αποκλείσει.

Συνεχίζοντας, η δικηγόρος αναφέρεται στα μηνύματα που έλαβε σε ομαδικό γκρούπ στο οποίο, όπως λέει, συμμετείχε και ο κατηγορούμενος. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα (σ.σ. χθες 18.6.2024) και ώρα 22.42 ο Κ.Γ., συνάδελφος και συνεργάτης του συζύγου μου, με προσέθεσε σε μία ομαδική συνομιλία στο Viber, στην οποία συμμετείχα εγώ, ο σύζυγός μου και ο δικηγόρος. Είμαι πεπεισμένη ότι αυτό έχει γίνει κατόπιν εντολής που έλαβε από τον σύζυγό μου, καθώς ήδη ο δικηγόρος με έχει καλέσει πάρα πολλές φορές, θέλοντας να μου μεταφέρει μηνύματα από τον σύζυγό μου, παρ’ όλο που του έχω πει ότι δεν θέλω την παραμικρή επαφή. Στη συνομιλία αυτή απέστειλε μηνύματα ο σύζυγός μου, λέγοντας ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί μου και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά. Σημειωτέον, ότι μετά την απολογία του και αφού αφέθηκε ελεύθερος, οι κόρες του και ο εν λόγω δικηγόρος ήρθαν από το σπίτι ζητώντας μου ρούχα και χρήματα του πατέρα τους και τους παρέδωσα κάποια ρούχα και ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε στο σπίτι».

Όπως αναφέρει η κυρία Πολυζωγοπούλου, εκείνη την ώρα στο σπίτι της βρίσκονταν οι γονείς της. Κατά τη δική της εκδοχή, ο δικηγόρος συνεργάτης του Απόστολου Λύτρα και τα παιδιά του δεν σεβάστηκαν τα βαριά της τραύματα και την άθλια ψυχική της κατάσταση. Μάλιστα, η ίδια σημειώνει: «Εγώ δεν αρνήθηκα να έρθουν, απλώς ζήτησα όχι εκείνη τη στιγμή».

Συνεχίζοντας, η 37χρονη υποστηρίζει: «Τα μηνύματα αυτά που μου απέστειλαν για τα χρήματα αποστέλλονται σκοπίμως με προθέσεις που δεν γνωρίζω ποιες είναι, πάντως σίγουρα παραβιάζοντας τον περιοριστικό όρο της μη συναναστροφής μαζί μου και επιδιώκοντας την περαιτέρω τρομοκράτησή μου και την επιβάρυνση της ψυχικής μου υγείας. Ήδη από χθες παρακολουθούμαι από ψυχολόγο της αστυνομίας και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μου, μου προκαλεί τρόμο και ανησυχία».

«Εδώ είναι το σπίτι του Αποστόλη»
Περιγράφοντας τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στο σπίτι της, η δικηγόρος αναφέρει χαρακτηριστικά στη μήνυσή της: «Περίπου στις 10 το βράδυ βρισκόμουν στην οικία μου μαζί με τους γονείς μου και αφού έχω επιστρέψει λίγη ώρα με περιπολικό από την ψυχολογική υποστήριξη που δέχομαι, στην οποία με πηγαίνουν και με φέρνουν αστυνομικοί, αντιληφθήκαμε και οι τρεις να ανοίγει εξώπορτα του σπιτιού. Να σημειώσω ότι κλειδιά του σπιτιού υπάρχουν τρία. Δύο ζευγάρια κλειδιά που έχω εγώ στην κατοχή μου και ήταν μέσα στο σπίτι και ένα ακόμα, το οποίο, ο μόνος που έχει στην κατοχή του, είναι ο κατηγορούμενος σύζυγός μου και τα οποία προφανώς ο ίδιος δεν παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές, όταν έλαβε γνώση της διάταξης του περιοριστικού όρου της μετοίκησης. Αμέσως πάτησα το μπουτόν πανικού που μου έχει χορηγηθεί από την αστυνομία και το ιδιωτικό κουμπί πανικού που έχω στην κατοχή μου και είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει απευθείας στην αστυνομία. Εγώ βρισκόμουν στο σαλόνι και από τα παράθυρα είδαμε να έχουν έρθει στον χώρο ο δικηγόρος, η πρώην σύζυγος του κατηγορουμένου και η μεγάλη κόρη του συζύγου μου. Ο πατέρας μου φώναξε: “Τι κάνετε μέσα στο σπίτι;” και η πρώην σύζυγός του απάντησε: “Εδώ είναι το σπίτι του Αποστολη και ήρθαμε να πάρουμε ό,τι θέλουμε”. Άνοιξα την εσωτερική πόρτα του σαλονιού, τους ζήτησα να φύγουν γιατί δεν είμαι καλά και να σεβαστούν την κατάσταση μου και να μείνει μόνο το παιδί. Πλησίασε ο αστυνομικός που ήταν έξω από το σπίτι, ο οποίος και αυτός όλη την ώρα προσπαθούσε να τους βγάλει από την αυλή. Εγώ τους είπα: “Αφήστε μόνο το παιδί μέσα και φύγετε” και η πρώην σύζυγος φώναζε: “Θα μπούμε μέσα και θα πάρουμε τα πράγματα του Αποστόλη”. Ο δε συνεργάτης-δικηγόρος άρχισε να βλαστημάει με απειλητικό ύφος και εκφράσεις. Ταράχτηκα πάρα πολύ και λιποθύμησα και κλήθηκε το ΕΚΑΒ από τον αστυνομικό».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η 37χρονη γυναίκα, τόσο ο δικηγόρος όσο και η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα ενήργησαν ως όργανά του, καθώς αυτός με πειθώ, προτροπές και φορτικότητα τους προέτρεψε να πάνε στο σπίτι της στο Γέρακα. Κατ’ αυτό τον τρόπο όμως, όπως επισημαίνει η δικηγόρος, ο κατηγορούμενος έχει καταστεί ηθικός αυτουργός των πράξεών τους, αλλά και αυτουργός της παραβίασης της διάταξης των περιοριστικών όρων.

«Γιατί παίρνεις το μέρος του, ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;»
Αποκαλυπτική είναι όμως και η κατάθεση του αστυνομικού, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι της 37χρονης δικηγόρου, όταν εκείνη δέχθηκε την… απρόσμενη επίσκεψη από την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και τα άλλα πρόσωπα που έχει μηνύσει. Μάλιστα, όπως αναφέρει, όταν η Σοφία Πολυζωγοπούλου είδε την πρώην σύζυγο Λύτρα να μπαίνει στο σπίτι της, της είπε: «Γιατί παίρνεις το μέρος του, ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;».

Ειδικότερα, στην κατάθεσή του ο αστυνομικός περιγράφει τα όσα έγιναν στο σπίτι της δικηγόρου ως εξής: «… Προσήλθε πεζός ένας κύριος με κοστούμι, ο οποίος δεν μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει και εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγόπουλου. Τότε χτυπήσαμε το κουδούνι, ώστε να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο, πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε. Όσο αναμέναμε την απάντηση από την οικία, ο έτερος συνάδελφος αποχώρησε και μετά από δυο λεπτά προσήλθαν στο σημείο δύο κύριες. Τους ρώτησα για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντάς τους ότι δεν μπορεί να εισέλθει κάνεις στην οικία. Τότε η νεαρή κοπέλα εκ των δύο μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει τα κλειδιά, ενώ μου έδειξε αντίγραφο ταυτότητας που έφερε το ίδιο επίθετο με τον γνωστό ποινικολόγο και της απάντησα πως, εάν είναι να μπει κάποιος απ’ τους τρεις, θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο. Τότε με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι όντως είναι κάτοικος της οικίας, λέγοντάς μου άλλη μια φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματά της. Την στιγμή που άνοιξε η πόρτα ήρθαν και οι τρεις στον αύλειο χώρο και τους φώναξα: “Σας παρακαλώ περάστε έξω”. Εκείνη την στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, ο όποιος βρισκόταν και αυτός στην αυλή, άρχισε να φωνάζει: “Γιατί τους άφησες να μπουν;”. Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα κατοικεί εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι η κοπέλα δεν μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή: “Περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς”. Τελικώς ακολούθησαν τις οδηγίες μου, εξήλθαν της αυλής και ασφάλισαν την πόρτα και ο κύριος που ήταν μέσα μου είπε να μην μπει κανείς, όπως έχει δοθεί εντολή. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε εμφανιστεί η κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες. Οι ανώτεροί μου με ενημέρωσαν ότι έχουν λάβει σήμα από κουμπί πανικού. Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κυρία Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησιάσανε και οι προηγούμενοι τρεις, οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις αναμεταξύ τους, όπου χαρακτηριστικά παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες που έγιναν: “Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;” είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε “γιατί έρχεστε εδώ; Δεν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;”. Οι δύο κύριες αποκρίνονταν: “Γιατί δεν μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα; Εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις”. Τότε η Σοφία είπε απευθυνόμενη στη μεγαλύτερη κυρία: “Γιατί παίρνεις το μέρος του, ενώ τα έχεις πάθει και εσύ;”, ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από τη φόρτιση. Την σήκωσα στην αγκαλιά μου και την μετέφερα εντός της αυλής και της προσφέραμε λίγο νερό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.