Ένταση στη δίκη των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη κατά τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης

Αντιδράσεις στην έδρα και στην αίθουσα του δικαστηρίου προκάλεσαν οι «αγιογραφικές» καταθέσεις που έδωσαν το πρωί της Δευτέρας, οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Από το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, σήμερα, πέρασαν συγγενείς και φίλοι των 12 κατηγορούμενων, οι οποίοι επιχείρησαν να πλέξουν το… εγκώμιο των απαγωγέων, κάνοντας λόγο για «καλούς ανθρώπους» που βοηθούσαν τους συνανθρώπους τους και δάνειζαν… χρήματα σε συγχωριανούς.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν σχόλια στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ παρενέβη και η πρόεδρος της έδρας, ρωτώντας πως γίνεται να είναι τόσο «καλά παιδιά» και να κράτησαν όμηρο έναν άνθρωπο επί έξι μήνες.

Η πρόεδρος, σύμφωνα με το cretalive, προσέθεσε ότι όλες αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν σχέση με την ουσία της υπόθεσης, την οποία, όπως σχολίασε, δεν «άγγιξαν» στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα κατέθεσε, ως μάρτυρας υπεράσπισης, και η σύζυγος του 45χρονου ιδιοκτήτη μπαρ από το Ρέθυμνο, υποστηρίζοντας ότι ο σύζυγός της δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το e-kriti, ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της δεν είχε ανάγκη από χρήματα καθώς οι επιχειρήσεις τους είναι εξαιρετικά επικερδείς, τονίζοντας ότι ο πατέρας της και η ίδια έχουν ξενοδοχεία που κάνουν τζίρο 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.