Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του καναδικού ελικοπτέρου που είχε συντριβεί στο Ιόνιο

Τα συντρίμμια καναδικού ελικοπτέρου το οποίο συνετρίβη στο Ιόνιο την 29η Απριλίου και πτώματα των μελών του πληρώματός του, εντόπισε η κοινή ομάδα έρευνας που είχαν συγκροτήσει οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά και το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, όπως δήλωσαν Καναδοί αξιωματικοί την Τετάρτη.

Το ελικόπτερο νέου τύπου CH-148 Cyclone, που ήταν ανεπτυγμένο στη φρεγάτα HMCS Fredericton, κατέπεσε στο Ιόνιο, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και τα έξι μέλη του πληρώματός του. Το ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων συμμετείχε σε γυμνάσια του NATO όταν συντρίβη. Το πτώμα ενός από τα μέλη του πληρώματος ανασύρθηκε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα.

Η ομάδα έρευνας χρησιμοποίησε το υπό σημαία Κυπριακής Δημοκρατίας πλοίο EDT Hercules και το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο του αμερικανικού ΠΝ Remora III, το οποίο έφθασε σε βάθος 3.143 μέτρων όπου εντόπισε μεγάλο μέρος της ατράκτου, ανέφεραν αξιωματικοί των καναδικών ένοπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με τους ίδιους εντοπίστηκαν επίσης ανθρώπινα λείψανα «στην περιοχή των συντριμμιών».

Για «ενθαρρυντική είδηση» έκανε λόγο ο υποστράτηγος Μάικ Ρουλό, επικεφαλής του γενικού επιτελείου, εξηγώντας πως «δεν αφήνουμε τους πεσόντες μας πίσω» και ότι η ανάκτηση των πτωμάτων είναι καθήκον «ύψιστης σημασίας για όλους μας».

Η ανάκτηση των συντριμμιών του ελικοπτέρου θα επιτρέψει στους στρατιωτικούς ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων να εξακριβώσουν τι προκάλεσε το δυστύχημα. Ο υποναύαρχος Κρεγκ Μπέινς, επικεφαλής της καναδικής ναυτικής διοίκησης Ατλαντικού, αναγνώρισε πάντως ότι η επιχείρηση ανάκτησης του ελικοπτέρου και των θυμάτων είναι «περίπλοκη και ενδέχεται να συνεχιστεί για κάποιο καιρό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.