Εντός της ημέρας η ρηματική διακοίνωση της Αθήνας στα Σκόπια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σήμερα αναμένεται να αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ως «Βόρειας Μακεδονίας».

Με αυτήν, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της γειτονικής χώρας, να αλλάξει στο εσωτερικό της τις ονομασίες των δρόμων, των κτηρίων, των εγγράφων που έχουν το παλιό όνομα, όπως έχει συμφωνηθεί.

Ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ακόμη πως όπως προβλέπεται «ρητά και ξεκάθαρα» από τη Συμφωνία των Πρεσπών «σε όλα τα διεθνή φόρα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.