ΕΟΠΥΥ: Επιτάχυνση πληρωμών και αλλαγή των επισκέψεων ζητούν οι γιατροί

Την επιτάχυνση των πληρωμών γιατρών και εργαστηρίων για τον μήνα Ιούνιο και έπειτα, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχαήλ Βλασταράκος κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, χθες Πέμπτη. Επίσης, ζήτησε για μία ακόμη φορά την απόσυρση των εγκυκλίων που αφορούν στο νέο σύστημα επισκέψεων στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό γιατρούς.

Ο κ. Βλασταράκος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, την επιτάχυνση των πληρωμών γιατρών και εργαστηρίων για το διάστημα από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα και τόνισε επίσης την ανάγκη κατάργηση του νέου συστήματος επισκέψεων λέγφοντας ότι «δημιουργεί κωλύματα στην ιατρική λειτουργία, προβλήματα στη περίθαλψη των πολιτών και σύγχυση στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς»

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ απηύθυνε έκκληση προς τον κ. Μπερσίμη να έρθει σε συνεννόηση με τα μέλη της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ώστες να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του συστήματος των επισκέψεων με γνώμονα τη σωστή περίθαλψη των πολιτών.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σχολιάζοντας την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στην ΕΡΤ τον κατηγορεί ότι ψεύδεται.

Ο κ. Μπερσίμης υποστήριξε ότι οι αλλαγές στον καθορισμό του μηνιαίου πλαφόν επισκέψεων καθώς και στον χρόνο εξέτασης των ασθενών, έγιναν μετά από από διαβούλευση και υπό την έγκριση του ΠΙΣ, που εκπροσωπεί όλους τους γιατρούς της χώρας και πως η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ «εκπροσωπεί μόνο τους συμβεβλημένους ιατρούς».

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ λέει ότι τα λεγόμενα του κ. Μπερσίμη αποδεικνύουν ότι οι συμβεβλημένο γιατροί δεν κλήθηκαν ποτέ να καταθέσουν τις απόψεις τις επί της σχετικής εγκυκλίου αν και είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στο ζήτημα.

Επιπλέον, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επικαλείται έγγραφο του ΠΙΣ με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1370/27-6-2017, το οποίο τεκμηριώνει ότι το συλλογικό όργανο των γιατρών, δηλαδή ο ΠΙΣ «όχι μόνο δεν ήταν ενήμερος, αλλά ζήτησε επιτακτικά την άρση αυτών των οδηγιών χαρακτηρίζοντας την αλλαγή των όρων της σύμβασης μονομερή, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και δημιουργώντας προβλήματα που επιδεινώνουν αντί να βελτιώνουν την υφιστάμενη περίθαλψη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.