Επανεκλογή της Μένης Μαλλιώρη στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά

Ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία που εδρεύει στη Λισαβόνα, επανεξελέγη για τρίτη συνεχόμενη θητεία η Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μένη Μαλλιώρη.

Η επανεκλογή της προέκυψε μετά από μυστική ονομαστική ψηφοφορία στην Επιτροπή Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Μένη Μαλλιώρη υποστηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές ομάδες και κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στους συνυποψήφιους της από άλλα κράτη μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Μένη Μαλλιώρη, παράλληλα με την ακαδημαϊκή της διαδρομή, υπήρξε Ευρωβουλευτής την περίοδο 1999-2004, διετέλεσε Πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ δύο φορές, 1997-1999 και 2010-2013, υπηρέτησε ως σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην Γενεύη, εξελέγη Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Δημόσια Υγεία στη Στοκχόλμη. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία συμμετέχει πάνω από μια εικοσαετία και μάλιστα, πριν από ένα χρόνο, επιβραβεύτηκε με τιμητική διάκριση για την ουσιαστική συμβολή της στο έργο του Κέντρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.