Επανέναρξη πλειστηριασμών με «μαχητικό καλωσόρισμα»

Μαχητικό καλωσορίσμα επιφυλάσσεται την Τετάρτη στους πλειστηριασμούς, που επανεκκινούν στα ειρηνοδικεία της χώρας, μετά από μια παύση λίγων εβδομάδων.

Οι προγραμματισμένοι στα ειρηνοδικεία πλειστηριασμοί είναι 240 και οι ηλεκτρονικοί 26. Αν και αφορούν ακίνητα με αξία σημαντικά άνω των 300.000 ευρώ και όχι πρώτες κατοικίες, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και Λαϊκή Ενότητα διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα συμμετοχής σε αυτές.

Η ΑΔΕΔΥ ζητεί συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Ραντεβού την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος δίνει και η Λαϊκή Ενότητα. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις στις 15:30 στο ειρηνοδικεία Αθήνας, Νίκαιας και Πειραιά.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονίων, προχωράει αδίστακτα στην επιβολή, με κάθε μέσο, των πλειστηριασμών», σημείωνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και καταγγέλλει ότι μπαίνει στο στόχαστρο η λαϊκή κατοικία και περιουσία, χωρίς καμιά πραγματική προστασία, από τις τράπεζες και το κράτος ακόμη και για ευτελείς οφειλές.

Το ΠΑΜΕ, με αφορμή και το πολυνομοσχέδιο, αναφέρει ότι «η λαϊκή οικογένεια εκτός των τοκογλύφων τραπεζιτών και των φάντς που ετοιμάζονται μέσα από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να αρπάξουν τα σπίτια, θα έρχεται αντιμέτωπη και με το κράτος που βάζει στο στόχαστρο του την λαϊκή στέγη για χρέη προς το δημόσιο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.