Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως ο «Μάξιμος Σαράφης» του απέσπασε 110.000 ευρώ – «Με εξαπάτησε με πάρα πολλούς τρόπους»

Λεπτομέρειες για το πώς ο «Μάξιμος Σαράφης» του απέσπασε 110.000 ευρώ δίνει επιχειρηματίας που έπεσε θύμα του. Όπως αναφέρει τα ραντεβού γινόταν στο σπίτι του 66χρονου συνεργού του εγκεφάλου της απάτης.

Ένα από τα θύματα του «Μάξιμου Σαράφη» μιλάει για το πως εξαπατήθηκε από τον δράστη, τα τηλεφωνήματα και τις συναντήσεις τους ώστε να πειστεί για τη μεγάλη ευκαιρία πρόσβασης σε δανεισμό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ πρόκειται για 61χρονο επιχειρηματία, από τον οποίο ο φερόμενος ως δράστης του απέσπασε 110.000 ευρώ. Αρχικά θεωρήθηκε από τις αρχές ύποπτος για τη συμμετοχή του στις απάτες, ωστόσο από την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου, οι Αστυνομικοί έφτασαν στον προστατευόμενο μάρτυρα της Νοβάρτις.

«Έπεσα θύμα του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα να μου πάρει 110.000 ευρώ τα οποία δανείστηκα και από φίλους πιστεύοντας τα πολύ καλά μεθοδευμένα κόλπα του. Παράλληλα με εξαπάτησε με πάρα πολλούς τρόπους, πείθοντας με ότι όλα αυτά που έλεγε ήταν αληθινά», ήταν τα λόγια του 61χρονου στην ΕΡΤ. «Κατάφερε να το κάνει με τρόπο ώστε κάθε φορά να προκύπτει μια νέα ανάγκη που απαιτούνταν μια χρηματοδότηση ύψους 20-30 χιλιάδων ευρώ για να ξεμπλοκάρει, για να προχωρήσει ο φάκελος», σημειώνει ο δικηγόρος του 61χρονου Θεόδωρος Καραγιάννης.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν στις 21 Μαρτίου 2021 όταν και έγινε το πρώτο ραντεβού στο διαμέρισμα της Αγίας Παρασκευής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ φίλος του 61χρονου που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για σχετική χρηματοδότηση, φέρεται να έδωσε εκείνη την ημέρα 14.000 ευρώ σε μετρητά, για τα έξοδα φακέλου 2 δανείων, του δικού του και του 61χρονου.

Έδωσε 18.561 ευρώ για την ασφάλεια του δανείου
Η συνέχεια δόθηκε στις 29 Μαρτίου 2021, παρουσία του «Μάξιμου Σαράφη» και του 61χρονου, καθώς και την 1η Απριλίου 2021 όπου ο φίλος του φέρεται να έδωσε και πάλι χρήματα και συγκεκριμένα 18.561 ευρώ για την ασφάλεια του δανείου.

Από την άλλη ο δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου, υποστηρίζει πως ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες, βάζοντας στο στόχαστρο τη Νέα Δημοκρατία.

«Αρνείται τη κατηγορία από την πρώτη στιγμή. Αν μελετήσει κανείς την δικογραφία θα κατανοήσει ότι όλη η δικογραφία ξεκίνησε από παρακολούθηση και εμπλοκή συγκεκριμένου προσώπου το οποίο εμπλέκεται πολιτικά με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει ο δικηγόρος του «Μάξιμου Σαράφη» Κωνσταντίνος Γώγος.

Να σημειωθεί ότι αρμόδιες εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι το καθεστώς προστασίας του μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» εξακολουθεί να ισχύει, εκτός κι αν κάποιοι από τους θιγόμενους, ζητήσουν την «αφαίρεση της κουκούλας». Σε αυτή την περίπτωση, τονίζουν, αρμόδιοι κύκλοι, θα επανεξεταστεί η υπόθεση.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη ώστε να αποχαρακτηριστεί από το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα ο «Μάξιμος Σαράφης», προαναγγέλλει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.