Επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο να «τσιμεντώσει» τον συνεταίρο του και την μητέρα των παιδιών του

Μια υπόθεση που μοιάζει με σενάριο από αστυνομική ταινία αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή διαδραματίστηκε στην Κρήτη. Πρωταγωνιστής Κρητικός επιχειρηματίας ο οποίος προσέλαβε Παλαιστίνιο υπάλληλό του για να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Ισραηλινού συνεταίρου του και μεγαλοεπενδυτή αλλά και της εν διαστάσει συζύγου του και μητέρας των δυο ανήλικων παιδιών του.

Όλα τα παραπάνω, με φόντο ένα επενδυτικό τουριστικό project στο νησί. Ο 41χρονος επιχειρηματίας με ρίζες και από την Αγγλία, είχε καταστρώσει το σατανικό του σχέδιο με κάθε λεπτομέρεια. Στρατολόγησε αρχικά τον άνθρωπο που θα το «σφράγιζε», για να …σβήσει τους δυο στόχους από τον χάρτη και τον οπλισμό, μέχρι και τον τρόπο που θα εξαφάνιζε τα πτώματα με οξύ σε έναν λάκκο που ειχε ξεκινήσει να σκάβει για να τα «τσιμεντώσει» ενώ ειχε φροντίσει και για το άλλοθί του.

Μάλιστα, όταν ο Παλαιστίνιος υπάλληλος αντέδρασε σκεπτόμενος ότι δεν μπορεί να προβεί στη δολοφονία ενος Ισραηλινού πολίτη και μιας μητέρας δυο ανήλικων παιδιών ηλικίας 3 και 5 ετών, τότε ο σατανικός εντολέας και δυο συνεργοί του (ο κουμπάρος και ένας φίλος τους) έχοντας κάνει χρήση κοκαΐνης, του κόλλησαν ένα καλάσνικοφ στον κρόταφο, αναγκάζοντας τον ουσιαστικά να συναινέσει στο συμβόλαιο θανάτου.

Ο 24χρονος Παλαιστίνιος προειδοποίησε τα θύματα τα οποία όμως δεν τον πίστεψαν αρχικά και έτσι, αναγκάστηκε να «καλωδιωθεί» για να ξεσκεπάσει τον 41χρονο και την παρέα του. Μπήκε στη «φωλιά του λύκου» δηλαδή το σπίτι του ηθικού αυτουργού και με απολυτη ψυχραιμία, κατάφερε να συγκεντρώσει σε ψηφιακό υλικό την «ομολογία» των τριών ενιρχηστρωτών του συμβολαίου θανάτου, για να τους «δώσει» στη συνέχεια στην Αστυνομία με αποτέλεσμα χθες (12.6.2024) να συλληφθούν.

Η δικογραφία της σκοτεινής αυτής υποθεσης με φόντο τις μεγάλες επενδύσεις στην Κρήτη που παρουσιάζει το newsit.gr ειναι συγκλονιστική. Η απολογία των κατηγορουμένων έχει οριστεί για τη Δευτέρα, ενώ φυσικά για την υπόθεση έχει λάβει γνώση και η πρεσβεία του Ισραήλ η οποία την παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το συμβόλαιο θανάτου
Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της υπόθεσης, όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα. «Στην υπηρεσία μας, παρουσιάστηκε πρωινές ώρες τις 11ης Ιουνίου ο 37χρονος Ισραηλινός υπηκοος και η 39χρονη Ελληνίδα και κατήγγειλαν ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της τελευταίας, είχε οργανώσει με τον κουμπάρο του και ένα φίλο συγχωριανό του να τους δολοφονήσουν, πράξη που επρόκειτο να λάβει χώρα την ίδια μέρα της καταγγελίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι κατηγορούμενοι προκειμένου να φέρουν σε πέρας το σχέδιο τους, επιχείρησαν να στρατολογήσουν ως εκτελεστικό όργανο τον εργάτη του 41χρονου Έλληνα έναν 24χρονο γεννηθέντα στην πόλη An Nusayrat, της Παλαιστίνης, ενώ προέβησαν σε σχετικές προπαρασκευαστικές ενέργειες όπως προμήθεια όπλου, κατάρτιση σχεδίου εκτέλεσης, τρόπου – τόπου απόρριψη τόσο όρων των θυμάτων, δημιουργια άλλοθι για τους εμπλεκόμενους. Ο παραπάνω αλλοδαπός εξετάστηκε και δήλωσε ότι πριν από έξι με επτά ημέρες τον προσέγγισε αρχικά ο εργοδότης του και του ζήτησε υποσχόμενος απολαβές ύψους 50.000 ευρώ να δολοφονήσει τον συνεργάτη του υπήκοο Ισραήλ με τον οποίο φέρεται να είχαν συστήσει μια εταιρεία για αγορά και αξιοποίηση αγροτεμαχίων στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Γαλήνης και του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης. Συνεχίζοντας ο αλλοδαπός ανέφερε ότι την Κυριακή 9, Ιουνίου τον κάλεσαν οι παραπάνω κατηγορούμενοι στην οικία του 41χρόνου έλληνα όπου συζήτησαν λεπτομέρειες για τη δολοφονία του υπηκόου Ισραήλ και για πρώτη φορά ο κατηγορούμενος ανέφερε την ανάγκη να δολοφονήσει αμέσως μετά και την εν διαστάσει σύζυγό του στο όνομα της οποίας βρίσκονται κάποια περιουσιακά στοιχεία που έχουν αγοραστεί με χρήματα του Ισραηλινού».

Με το καλάσνικοφ στον κρόταφο
Στις επόμενες γραμμές του διαβιβαστικού, αναφέρονται συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο το τρίο των ηθικών αυτουργών του συμβολαίου θανάτου προσπάθησε να κάμψει τις αντιστάσεις του Παλαιστίνιου υπαλλήλου. «Σε αυτή τη συνάντηση φέρεται ο τρίτος κατηγορούμενος και φίλος του επιχειρηματία να απείλησε, σημαδεύοντας το κεφάλι με πολεμικό τυφέκιο των παλαιστινίων προκειμένου αυτός να μη φέρει αντιρρήσεις στην εκτέλεση του σχεδίου και να καμφθούν οι αντιστάσεις του».

Ειδοποίησε τα θύματα, «καλωδιώθηκε» και μπήκε στο «στόμα του λύκου»
Όμως ο Παλαιστίνιος αποφασισμένος να μπλοκάρει το συμβόλαιο θανάτου, άνοιξε το στόμα του και ειδοποίησε τα θύματα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό: «Την επόμενη μέρα ο Παλαιστίνιος φέρεται να ενημέρωσε αρχικά δια ζώσης τον υπήκοο Ισραήλ και στη συνέχεια την εν διαστάσει σύζυγό του επιχειρηματία για τα σχέδια των κατηγορουμένων πλην όμως δεν έγινε απόλυτα απίστευτος. Στη συνέχεια προκειμένου να προστατεύσει τους παραπάνω παθόντες από άμεσο και επικείμενο κίνδυνο της ζωής που διέτρεχαν, φέρεται να προμηθεύτηκε και μία συσκευή ηχογράφησης την οποία χρησιμοποίησε κρυφά την ίδια μέρα στις 10 Ιουνίου μεταξύ άλλων σε νέα συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία και τον κουμπάρο του στην οικία του επιχειρηματία, όπου φέρεται να αναπτύχθηκαν οι λεπτομέρειες του σχεδίου που πλέον περιελάμβανε και την δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του επιχειρηματία δηλαδή τον τρόπο τον τόπο και την ημέρα της δολοφονίας τους, την απόρριψη των πτωμάτων και πιθανούς τρόπους με τους οποίους συνέχεια θα παραπλανουσαν τις αρχές προκειμένου να θεωρήσουν ότι έχουν να κάνουν με δυο εξαφανίσεις προσώπων».

Η εξεταση της συζύγου – Ύβρεις, ξύλο και ψυχολογική βία
Οι αστυνομικοί χωρίς να χάσουν χρόνο κάλεσαν την εν διαστάσει σύζυγό του επιχειρηματία η οποία όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό: «Κατήγγειλε ότι δέχεται συστηματικά ψυχολογική βία – ύβρεις, καταπίεση, απαξίωση – ενίοτε και σωματική βία από τον κατηγορούμενο. Ακολούθως παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση και σχετική έκθεση. Επιπρόσθετα της επιδόθηκε κατάλογος φορέων και υπηρεσιών παροχής αρωγής σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να φιλοξενηθεί σε ασφαλές χώρο διαμονής, με μέριμνα της υπηρεσίας μας. Γίνεται μνεία ότι κατά την έρευνα στην οικία του επιχειρηματία υπήρχε προφανής παραμέληση από άποψη υγιεινής και συγκεκριμένα στο χώρο της κουζίνας υπήρχαν άπλυτα σκεύη και υπολείμματα φαγητών πολλών ημερών, σταχτοδοχεία γεμάτα σβησμένα τσιγάρα σε όλα τα δωμάτια, χρησιμοποιημένες παιδικές πάνες με περιττώματα σε διάφορα σημεία του σπιτιού ενώ έδινε την εντύπωση ότι είχε να καθαριστεί για πολλές ημέρες. Γενικότερα το σπίτι ήταν ιδιαιτέρως ακατάστατο και βρώμικο».

Στη συνέχεια, αναζήτησαν και τους τρεις κατηγορούμενους όπου τους πέρασαν χειροπέδες με τις κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης», «πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος», του «νόμου περί όπλων» και «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» ενώ στον επιχειρηματία σχηματίστηκε δικογραφία και για «ενδοοικογενειακή βία».

Όλη η κατάθεση του Παλαιστινίου «εκτελεστή» που «έδωσε» τους εντολείς του και η επένδυση
Στις 16:00 της 11ης Ιουνίου, ο 24χρονος Παλαιστίνιος δίνει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου μια αναλυτική κατάθεση στην οποία ξεδιπλώνει όλο το χρονικό του τρόμου. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Κατάγομαι από τη Λωρίδα της Γάζας και ζω και εργάζομαι στο χωριό της Αγίας Γαλήνης νότια του Ρεθύμνου για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Απ’ την αρχή δούλευα για τον επιχειρηματία σε ένα εργαστήριο ξυλουργικής δίπλα απ’ το σπίτι του και σε ό,τι άλλο χρειαζόταν. Ο επιχειρηματίας είναι παντρεμένος με την 39χρονη και έχουν δύο παιδιά 5 και 3 χρονών περίπου. Εκτός από το εργαστήριο καλλιεργεί από ότι έχω δει και δενδρύλλια μαριχουάνας σε ένα δωμάτιο με ξύλινη πόρτα που είναι πίσω από το σπίτι του πιο κάτω από εκεί που διατηρεί κάποια ζώα. Η άλλη του δουλειά είναι κάποια συναλλαγή που έχει με έναν υπήκοο Ισραήλ τον οποίο και γνώρισα μέσω του επιχειρηματία. Αυτοί μεταξύ τους είχαν σχεδιάσει να κάνουν κάποιο είδους επιχειρηση. Όμως απ’ όσο γνωρίζω στα χαρτιά δεν θα φαινόταν ο υπήκοος Ισραήλ. Το σχέδιο τους ήταν να επενδύσουν σε χωράφια στην γύρω περιοχή της Αγίας Γαλήνης. Ο Ισραηλινός έβαλε όλα τα λεφτά που είχε φέρει το Ισραήλ δηλαδή το σύνολο του κεφαλαίου της επένδυσης, ενώ ο επιχειρηματίας και σύζυγος του θα κανόνιζαν εδώ όλη την γραφειοκρατική διαδικασία με τις αρμόδιες αρχές και θα είχαν την διαχείριση».

Και συνεχίζει: «Όλη η ακίνητη περιουσία που αγοράστηκε από τον υπήκοο Ισραήλ γράφτηκε από ότι ξέρω στο όνομα της συζύγου του επιχειρηματία και όλοι μεταξύ τους σύναψαν ιδιωτικό συμφωνητικό για κάθε αγορά και οποιοδήποτε κέρδος απέφερε η εκμετάλλευση αυτή θα χωριζόταν στη μέση. Το μελλοντικό το σχέδιο ήταν να βάλουν μέσα τροχοβίλες που θα τις νοικιαζαν σε τουρίστες, θα διαμόρφωναν τη γη με πισίνες, μπαρ κλπ. Αυτά βέβαια δεν έγιναν στην τελική μορφή που ήθελαν. Εμένα με είχαν στείλει να καθαρίσω την έκταση εκεί και να διαμορφώνω και μάλιστα μαζί μου δούλεψε και ο αδερφός του Ισραηλινού. Κάποια στιγμή άρχισα να καταλαβαίνω ότι ο επιχειρηματίας ζητούσε λεφτά από τον υπήκοο Ισραήλ για να κάνει κάποιες εργασίες. Όμως τελικά δεν τα έκανε και κρατούσε τα χρήματα για τον εαυτό του. Αυτό αρχίσει να με προβληματίζει. Ο επιχειρηματίας άρχισε να υπερηφανεύεται σε φίλους του ότι τρώει τα λεφτά από τον Ισραηλινό. Εγώ είμαι φίλος του επιχειρηματία αλλά και τον υπήκοο Ισραήλ τον γνώριζα και έτσι προσπαθούσα να κρατήσω ισορροπίες και έλεγα στον επιχειρηματία ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό γιατί θα βγάλει κακό όνομα εδώ στην κοινωνία, ότι δεν θα είναι αξιόπιστος οταν ρίχνει ξεγελάει τους φίλους του και δεν θα τον εμπιστεύεται κανείς. Ο επιχειρηματίας με τη γυναίκα του είχαν κάποια θέματα αλλά εμένα δε με απασχολούσε γιατί αυτά ήταν του ζευγαριού. Η γυναίκα του είχε πάει και στο σπίτι των γονέων της μετά από μεταξύ τους φασαρία. Το Σάββατο μάλωναν μπροστά μου και κατάλαβα οτι μάλωναν για τα χαρτιά του ιδιωτικού συμφωνητικού με τον υπήκοο Ισραήλ και ο επιχειρηματίας έλεγε ότι έπιασε την καλή και ότι θα γίνει πλούσιος. Εγώ τους είδα να κρατούν ο ένας τον άλλον και να φωνάζουν μεταξύ τους και να μην αφήνουν από τα χέρια του τα χαρτιά τα οποία επιχειρηματίας ήθελε να τα καταστρέψει τότε εγώ μπήκα αναμέσά τους και τους είπα ότι αφού με εμπιστευόταν και οι δύο να αφήσουν τα χαρτιά τα οποία τα πήρα για να μην τα σκίσουν και τα έβαλα στο αμάξι μου. Μετά ο επιχειρηματίας μου έδωσε το πιστόλι του και το έβαλα στο αμάξι μου για να το κρύψω γιατί η σύζυγος του είχε ειδοποιήσει την αστυνομία για την φασαρία που είχε προηγηθεί. Λίγες μέρες προτού ο επιχειρηματίας αρχίσει να μου εξηγεί το σχέδιο το οποίο θα αναφέρω αναλυτικά στη συνέχεια μου είχε πει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την οικογένειά μου στην Παλαιστίνη που βρίσκεται σε πόλεμο. Εγώ το εκτιμούσα πολύ αυτό για την οικογένεια μου και είναι πολύ σημαντικό θέμα για μένα».

Μου προσφερε 50.000 ευρώ για να σκοτώσω τον Ισραηλινό και την εν διαστάσει σύζυγό του
Οι επόμενες γραμμές συγκλονίζουν. Ο Παλαιστίνιος εξηγεί πως ο επιχειρηματίας του προσέφερε 50.000 ευρώ για να βγάλει από τη μέση τον Ισραηλινό επενδυτή και την εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα των δύο ανήλικων τέκνων του.

«Κάποια στιγμή πριν από περίπου πέντε με έξι μέρες με φώναξε στο μαγαζί ο επιχειρηματίας γιατί κάτι σοβαρό να μου πει. Εκεί μου είπε για το πως θα βοηθήσει την οικογένειά μου στην Παλαιστίνη. Μετά πρώτη φορά μου είπε ότι αν μου έδινε 50.000 ευρώ αν θα με κάνει αυτό χαρούμενο και θα με βοηθούσε. Εγώ φυσικά απάντησα πως ναι γιατί θα έστελνα λεφτά και θα μπορούσα να τους βάλω από κει να πάνε ακόμα και στη Γερμανία που έχω συγγενείς. Μετά μου είπε ότι θα το έκανε αυτό αλλά θα έπρεπε να κάνω και εγώ κάτι για εκείνον. Εγώ του είπα θα έκανα ότι ήθελε και τότε μου είπε ότι έπρεπε να σκοτώσω τον Ισραηλινό. Εμένα μου προκάλεσε έκπληξη γιατί δεν περίμενα κάτι τέτοιο και μετά του έλεγα ότι υποτίθεται ότι είμαστε όλοι φίλοι και δεν είναι εύκολο αυτό που μου ζητάτε. Προσπάθησα να τον αποφύγω και είπα ότι θα το σκεφτώ και έφυγα χωρίς να του πω όχι».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Την Κυριακή μου τηλεφώνησε ο επιχειρηματίας και μου είπε να πάω απ’ το σπίτι του γιατί κάτι σοβαρό να μου πει. Όταν έφτασα στο σπίτι το βραδάκι μου έκανε εντύπωση ότι όλα τα φώτα ήταν κλειστά. Μπήκα μέσα από ανοιχτή πόρτα και ρωτούσα που είναι και είδα ένα μικρό φως στο σαλόνι. Εκεί ήταν ο επιχειρηματίας ο κουμπάρος του και ο κολλητός τους φίλος. Εκεί πάνω στο τραπέζι είχαν κοκαΐνη και μου πρότειναν στην αρχή ενώ στη συνέχεια με πίεζαν να κάνω χρήση αλλά εγώ δεν ήθελα και γιατί κάτι δε μου πήγαινε καλά με όλη αυτή την κατάσταση που έβλεπα. Εκεί άρχισαν να μου μιλούν όλοι ταυτόχρονα και ο φιλος τους μου είπε ότι δεν ξέρει αγγλικά, είχε ένα καλάσνικοφ και το περιεργαζόταν και το επεδείκνυε. Η σύζυγός του έλειπε απ’ το σπίτι. Εκεί μου πρότεινε πάλι ο επιχειρηματίας να μου δώσει τα χρήματα για να σκοτώσω τον Ισραηλινό και τότε για πρώτη φορά μου είπε ότι σκέφτεται να σκοτώσει και τη γυναίκα του αλλά ακόμη δεν ήταν σίγουρος, συγκεκριμένα μου είπε 50% να μου αναθέσει να την σκοτώσω και θα μου έδινε ακόμα 50.000 ευρώ. Ο κουμπάρος έλεγε ότι είναι σύμφωνος με το θάνατο του Ισραηλινού αλλά δε συμφωνούσε για τη γυναίκα του περισσότερο γιατί ήταν τα παιδιά και θα εμεναν ορφανά. Εγώ προσπάθησα να είμαι ψύχραιμος γιατί καταλάβαινα ότι τα πράγματα σοβάρευαν και του έλεγα ότι είναι η μάνα των παιδιών σου και έχεις δύο μωρά μαζί της. Γενικά εξέφρασα τις αμφιβολίες μου για τις προτάσεις του και γενικά για το να σκοτώσω και τότε ενώ ο φίλος τους ήταν όρθιος με το καλάσνικοφ το οπλίζει και κολλάει την κάννη στο πίσω πλαϊνό μέρος του κεφαλιού μου. Εγώ τον κοιτάζω με την άκρη του ματιού μου ενώ είχα φοβηθεί πάρα πολύ αλλά προσπάθησα να το κρύψω. Τότε μου λέει ο φίλος τους που υποτίθεται ότι δεν καταλαβαίνει αγγλικά πως τώρα γνωρίζω το σχέδιο τους και δεν μπορώ να κάνω πίσω. Υποτίθεται ότι και ο κουμπάρος ήταν έκπληκτος από αυτά που άκουγε αλλά δεν έμεινε καθόλου έκπληκτος όταν μου κόλλησε ο φίλος τους το όπλο στο κεφάλι και για τον λόγο μου το κόλλησε. Εγώ άρχισα να συμφωνώ μαζί τους να συζητώ για το πως θα μπορούσε να γίνει γιατί έψαχνα τρόπο να το αποφύγω γιατί φοβόμουν. Για παράδειγμα έλεγε ο κουμπάρος ότι θα κλείσουμε ένα εισιτήριο της γυναίκας να φαίνεται ότι ταξίδεψε με αεροπλάνο και εγώ που έλεγα ότι θα προκύψει ότι δεν ταξίδεψε και σκεφτόμουν ότι έμπλεξα και πρέπει να εξαφανιστώ από την Κρήτη. Τότε του ζήτησα μια προκαταβολή 2.000 ευρώ από τα λεφτά που θα έπαιρνα υποτίθεται για να εξοπλιστώ και να ετοιμάσω την εξαφάνιση μου και τότε ο κουμπάρος μου είπε ότι δε χρειαζόταν και θα με φυγάδευε αυτός και θα έπαιρνα όλα τα λεφτά μου. Αυτό μπορεί να κράτησε μέχρι τρεις ή 4 η ώρα το ξημέρωμα».

«Τα είπα στον φίλο μου και με συμβούλεψε να εξαφανιστώ από το νησί αλλά πρώτα να ειδοποιήσω τους ανθρώπους για να σωθούν»
Ο νεαρός από την Παλαιστίνη, μόλις φεύγει από το σπίτι του επιχειρηματία, τηλεφωνεί σε έναν φίλο του και του λέει τα πάντα. Μάλιστα του είπε ότι έχει τρομοκρατηθεί και σκοπεύει να εξαφανιστεί από το νησί. Εκείνος συμφωνησε όμως τον συμβούλευσε πριν φύγει να ειδοποιήσει τα θύματα γιατί κινδυνεύουν άμεσα.

«Γύρισα στο σπίτι και κάποια στιγμή τηλεφώνησα στο φίλο μου στο Ηράκλειο λέγοντάς του τα πάντα κι αυτός μου πρότεινε αφού σκεφτόμουν να φύγω να βοηθήσω τους ανθρώπους γιατί θα έβρισκαν άλλους για να κάνουν τη δουλειά οπότε πάλι κινδύνευε ο Ισραηλινος και η σύζυγός του επιχειρηματία. Το πρωί πηγαίνω πάλι στο σπίτι του επιχειρηματία και τον ξύπνησα και τότε μου είπε ο επιχειρηματίας ότι πλέον ήταν σίγουρος ότι θα πεθάνει και η σύζυγός του. Μου είπε να την σκοτώσω. Εγώ ήδη είχα μιλήσει με μηνύματα με τον Ισραηλινό και του είχα πει να μην έρθει στην Αγία Γαλήνη προτού συναντηθεί μαζί μου και ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Αυτός μου είπε ότι κατά τις 12 θα ήταν λίγα λεπτά μακριά από το Ηράκλειο».

Ο «κοριός», το οξύ, ο κουμπάρος με τα μαύρα γάντια, το πιστόλι και το «τσιμέντωμα»
Στις επόμενες γραμμές της κατάθεσής του, ο Παλαιστίνιος αναφέρει ότι «Οπότε το πρωί έψαχνα αφορμή για να λείψω από την Αγία Γαλήνη απο τον επιχειρηματια για να πάω να συναντήσω τον Ισραηλινό. Του είπα ότι θα χρειαζόμασταν οξύ για να εξαφανίσουμε τα πτώματα και ότι χάρη στο Ηράκλειο για να προμηθευτώ την ποσότητα που χρειαζόμασταν και ότι άλλο θέλουμε. Αυτό με το οξύ το είχα προτείνει στην προσπάθεια μου να τους αποφύγω την προηγούμενη βραδιά και μάλιστα όταν με ρώτησαν την ποσότητα χρειάζεται για κάθε πτώμα εγώ τους είπα στην τύχη περίπου 7 λίτρα για το καθένα. Οπότε το πρωί επιχειρηματίας μου είπε να πάω στο Ηράκλειο και να πάρω 20 λίτρα οξύ. Εκεί φυσικά κατάλαβα ότι υπολόγισαν και για το πτώμα το δικό μου που ήξερα πολλά και ενδεχομένως δε με εμπιστευόντουσαν. Του ζήτησα 50 ευρώ για να βάλω βενζίνη γιατί δεν είχα λεφτά και μου έδωσε 30 ευρώ. Αυτό είναι ενδεικτικό για το πόσα χρήματα είχε. Ξεκίνησα, πήγα στο Ηράκλειο σταμάτησα στο φίλο μου του είπα όσα είχαν γίνει και μετά πήγα και βρήκα τον Ισραηλινό που ήταν εκεί με ένα φίλο του. Του είπα τι ακριβώς έγινε αλλά αυτός δεν με πολυπίστευε. Στο τέλος του είπα ότι για να πειστεί 100% θα έπρεπε αυτός να τα ακούσει, οπότε πήγαμε αγοράσαμε ένα μαγνητοφωνάκι για να καταγράψω τις συζητήσεις μας. Ήταν η μόνη μου επιλογή για να γίνω πιστευτός και να τους προστατέψω από έναν θανάσιμο κίνδυνο. Παράλληλα ενημερώσαμε και την εν διαστάσει σύζυγό που ήταν στο Τυμπάκι που κι αυτή δεν πίστευε και τελικά της είπε ο Ισραηλινός να πάρει ταξί να το πληρώσει αυτός και να έρθει να μας βρεί».

«Στην επιστροφή μου σταμάτησα πήρα το φίλο μου από το Ηράκλειο να τον έχω μαζί μου για ασφάλεια. Όταν ήμουν στη διαδρομή για Αγία Γαλήνη μίλησα με τον επιχειρηματία και μου είπε να πάω στο σπίτι του να ποτίσω τα ζώα και μετά να πάω να τον βρω στο μαγαζί στην Αγία Γαλήνη. Εμένα δε μου άρεσε που μου έστειλε μόνο μου στο σπίτι του ενώ αυτός με περιμένει αλλού και δεν πήγα στο σπίτι. Πήγα στο σπίτι μου, πήρα και τον αδερφό μου και μετά πήγα κατευθείαν στο μαγαζί που με περίμενε ο επιχειρηματίας με τον κουμπάρο του. Ήταν η πρώτη φορά που ενεργοποίησα την συσκευή ηχογραφήσης. Σε αυτή τη συνάντηση και σε άλλη μια που ακολουθούσε δεν ξανάκουσα αντίρρηση από τον κουμπάρο για το θάνατο της συζύγου του επιχειρηματία. Εκεί άρχισε να μου λέει κάποιες λεπτομέρειες ο επιχειρηματίας και μετά μου έλεγε ότι ο κουμπάρος είναι σαν αδερφος του τον εμπιστεύεται και ξέρει τα πάντα. Εγώ τους είπα ότι ήμουν κουρασμένος οδηγούσα όλη τη μέρα θέλω να πάω στο σπίτι να αλλάξω και θα συναντιόμασταν μετά. Πήγα ετοίμασα τα πράγματά μου να είναι έτοιμα για να φύγω κατευθείαν πήρα τον αδερφό μου και το φίλο μου από το Ηράκλειο και κατευθυνθήκαμε στο σπίτι του επιχειρηματία. Έχει για πρώτη φορά άφησα το αμάξι έξω από την περίφραξη με τον αδερφό μου και τον φίλο μου μέσα για να μην μπορεί να τους δουν ο επιχειρηματίας και ο κουμπάρος και ενεργοποίησα την συσκευή καταγραφής και είπα στους άλλους δύο να με περιμένουν όσο και να αργήσω εκτός αν ακούσουν φωνές να τρέξουν να με βοηθήσουν. Μπήκα μέσα στο σπίτι και ήταν μόνο ο κουμπάρος που ετοίμαζε μια πίπα να καπνίσει κοκαΐνη. Ο επιχειρηματίας ήταν στο άλλο δωμάτιο που κοιμοντουσαν τα παιδιά. Κάποια στιγμή του τελείωσε η κοκαΐνη του κουμπάρου ήθελε κι άλλο και κατέβηκε να πάρει απ’ το εργαστήριο, δεν ξέρω από πού και επέστρεψε με ένα φακελάκι. Προτού επιστρέψει εγώ σηκώθηκα και ξανά ψάχνω το σακίδιο του και βρήκα μέσα μια κουκούλα full face, ένα ζευγάρι γάντια και στον πάτο ένα μικρό πιστόλι τα οποία τα άφησα στη θέση τους. Μετά από λίγο ήρθε και ο επιχειρηματίας και αρχίσαμε να λέμε τις λεπτομέρειες για το πως θα γινόταν και είχαν καταγραφεί κιόλας. Και ο επιχειρηματίας έκανε χρήση κοκαΐνης με μυτιά και τελικά με ανάγκασαν και οι δυο τους να καπνίσω και να κάνω μυτιά κοκαΐνη γιατί αλλιώς έδειχνα ότι δεν τους εμπιστευόμουν. Εγώ θυμόμουν ότι είχα ακουμπήσει το πιστόλι του επιχειρηματία οπότε επειδή υποτιθεται θα πυροβολούσα με αυτό το πήρα για να το καθαρίσω για να μην κολλήσει, το έλυσα όσο ήξερα και το καθάρισα με οινόπνευμα. Κάποια στιγμή επειδή είχα φοβηθεί από αυτή τη συμπεριφορά τους και τον τρόπο που μιλούσαν τους είπα ότι είχα φέρει και ενίσχυση από το Ηράκλειο χωρίς να τους πω ποιοι είναι οι οποίοι υποτίθεται θα μας ξελάσπωναν αν κάτι πήγαινε στραβά. Συγκεκριμένα είχα ανησυχήσει γιατί παρατήρησα ότι όπου πήγαινα μέσα στο σπίτι στο μπάνιο στην κουζίνα με ακολούθησε ο κουμπάρος. Στη συνέχεια κάποια στιγμή παρατήρησα ότι το ζευγάρι με τα γάντια που είχε πριν στην τσάντα του τα είχε πλέον τοποθετήσει στην ζώνη του παντελονιού του. Συνεχίζοντας με όσα συνέβησαν εκείνη τη μέρα ο κουμπάρος είχε προτείνει να πάμε τη σύζυγό του επιχειρηματία εκτός Κρήτης και μετά να γίνει πράξη. Γενικά το σχέδιο ήταν να ‘χει το πιστόλι ο επιχειρηματίας με έξι σφαίρες θα το κρατούσε αυτός μέχρι τη στιγμή που θα πρεπε να το δώσει σε μένα. Ο επιχειρηματίας σήμερα που θα γινόταν το χτύπημα θα έσκαβε με το σκαπτικό μηχάνημα στο χωράφι και την ώρα που θα έδινε γκάζι και θα έκανε φασαρία θα πυροβολούσα τον Ισραηλινο για να μην ακουστεί. Θα έπαιρνα το τηλέφωνο του θα το πετούσαμε στη λακούβα μαζί με τα πράγματα του και οξύ από πάνω τσιμέντο και σκέπασμα. Ο κουμπάρος θα πήγαινε στο σπίτι του Ισραηλινού να βρει άλλο τηλέφωνο του, πράγματα του και λεφτά για να τα εξαφανίσει και θα έφτιαχνε και την κάμερα να μη χτυπάει στο δρόμο. Εγώ θα πήγαινα να αφήσω το αμάξι του στο Τυμπάκι και μετά με ταξί στο αεροδρόμιο για Γερμανία κρατωντας το τηλέφωνο του. Βέβαια ο επιχειρηματίας μου είπε να το αφήσω στην Τριόπέτρα όπως συνήθιζε να πηγαίνει. Θα άφηνα το τηλέφωνο του στην Γερμανία για να φαίνεται ότι πήγαινε έκει και θα γυρνούσα από Χανιά. Θα έλεγα στην σύζυγό του επιχειρηματία να έρθει να με πάρει με το αμάξι και θα της έλεγα υποτίθεται να πάμε στην σπίτι του ξαδέρφου μου για λίγο και θα την σκότωνα. Εκεί υποτίθεται ο κουμπάρος έφερνε το οξύ και εκεί λογικά θα σκότωναν κι εμένα. Ο επιχειρηματίας έλεγε ότι υπολόγιζε ότι θα έχει λεφτά μαζί του Ισραηλινος για να τα πάρουν. Επίσης εξηγούσε ο επιχειρηματίας ότι αφού πέρασαν πέντε χρόνια από την εξαφάνιση της, νομικά η γυναίκα του θα θεωρείτο θανούσα και θα έπαιρνε όλη την περιουσία αυτός. Ο επιχειρηματίας είχε διάφορες ιδέες για το πως θα σκηνοθετήσουν τη φυγη της με λεφτά που υποτίθεται θα είχε κλέψει από τον επιχειρηματία αγοράζοντας εισιτήρια καραβιού όνομα της. Μετά απο αυτα έφυγα από κει δεν μπορούσα καν να οδηγήσω και κάθισα συνοδηγός, πήγαμε στο Μέλαμπες πήραμε κάποια πράγματα που είχαμε ετοιμάσει πήγαμε στο Ηράκλειο που άφησα το φίλο μου στο σπίτι και τον αδερφό μαζί του επέστρεψα στην πόλη του Ρεθύμνου όπου με ανέμεναν σε ξενοδοχειο ο Ισραηλινός και η εν διαστάσει σύζυγος του επιχειρηματία. Το πρωί μίλησα με δικηγόρο και ήρθα μετά στην αστυνομία».

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.