Επιχείρηση διάσωσης στον Έβρο για τους 80 μετανάστες – Συγκινητικές εικόνες στο σημείο με μικρά παιδιά

Ο Έβρος έχει στραμμένα πάνω του τα βλέμματα των ελληνικών αρχών που προσπαθούν να δώσουν τέλος στον εφιάλτη δεκάδων ανθρώπων. Οι μετανάστες έχουν εντοπιστεί και η επιχείρηση διάσωσης έχει ξεκινήσει…

Μικρά παιδιά χαιρετούν τους στρατιώτες, τους συνοριοφύλακες και τους άντρες της ΕΜΑΚ που έχουν σπεύσει για να τα σώσουν μαζί με τους γονείς τους. Ο Έβρος έγινε για 4 μέρες, ο τόπος που έζησαν τις πιο δραματικές στιγμές της ζωής τους. Οι διακινητές τους εγκατέλειψαν στα σύνορα, σε μία βραχονησίδα και έγιναν καπνός. Οι μετανάστες παρέμειναν μόνοι, φοβισμένοι και αβοήθητοι, με την δραματική υπόθεση να φέρνει νωρίτερα επικοινωνία Αθήνας – Άγκυρας για το μεταναστευτικό.

Σε πλήρη εξέλιξη από τις 18:30 η επιχείρηση των ελληνικών αρχών στον Έβρο, για την περισυλλογή μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια βραχονησίδα για τέσσερις μέρες.

Στο σημείο βρίσκονται άντρες της ΕΜΑΚ με βάρκα, για να παραλάβουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Πέρα από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα. Οι μετανάστες φαίνονται να είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ και του Alpha.
Η επικοινωνία Αθήνας – Άγκυρας
«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και στην τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα στη βραχονησίδα που ήταν εγκλωβισμένοι οι μετανάστες, ακούγονταν να κλαίνε ακόμα και βρέφη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη (1.6.2023) μία ομάδα 135 ατόμων πέρασαν παράνομα τα σύνορα και συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές στη Νέα Βύσσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.