Επιχείρηση εκτόνωσης στα νησιά: Επιστρέφουν στην Αθήνα οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι οκτώ από τις συνολικά 17 διμοιρίες ΜΑΤ που βρίσκονται στη Μυτιλήνη και τη Χίο, μετά από τις συγκρούσεις και τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στα δύο νησιά.

Οι πρώτες διμοιρίες μπήκαν ήδη στο πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια, το πλοίο θα περάσει από τη Χίο για να επιβιβαστούν και οι υπόλοιπες διμοιρίες και να ξεκινήσει η επιστροφή προς την Αθήνα.Σε αναβρασμό τα νησιά
Η κατάσταση στα νησιά ήταν «εκρηκτική» τις περασμένες ημέρες, με κατοίκους να αντιδρούν στην παρουσία των ΜΑΤ στο νησί και να διαμαρτύρονται έντονα για την κατασκευή κλειστών δομών προσφύγων στα νησιά.

Την Τετάρτη, εκτυλίχθηκαν σκηνές έντασης στη Μυτιλήνη, όπου τραυματίστηκαν συνολικά 43 αστυνομικοί -δύο εκ των οποίων σοβαρά- και 10 κάτοικοι στην περιοχή Καράβας.

Αντίστοιχη εικόνα αναβρασμού υπήρχε και στη Χίο, όπου εξαγριωμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς μέσα στα δωμάτια των ξενοδοχείων όπου διέμεναν και πέταξαν τα πράγματά τους από μπαλκόνια και παράθυρα.Μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha πως θα υπάρξει μερική αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από τα νησία και πως την Πέμπτη θα βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, και οι δήμαρχοι των τριών νησιών όπου θα κατασκευαστούν οι κλειστές δομές.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που ήταν εκεί για ενίσχυση θα αποσυρθούν. Κάποιες άλλες θα παραμείνουν», δήλωσε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως «η πρώτη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατασκευή των κλειστών κέντρων ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη και αύριο ολοκληρώνεται στη Χίο».

«Να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις, είχαν δύσκολη αποστολή και έδειξαν πρωτοφανή αυτοσυγκράτηση. Είδαμε εικόνες βίας απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις», σημείωσε και πρόσθεσε: «Όλοι όσοι είδαν τις εικόνες δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Δεν μπορεί ο πολίτης που θέλει να διαμαρτυρηθεί να παίρνει μαζί του μολότοφ. Συνήθως παίρνει την οργή του, όχι μολότοφ», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.