Επιδημία εξαφανίσεων στα ελληνικά νησιά

Οι θερμοκρασίες που αγγίζουν τα όρια του καύσωνα, τα δύσβατα – και σε πολλές περιπτώσεις ακαθάριστα – μονοπάτια, ο αποπροσανατολισμός, η άγνοια του τοπίου, η έλλειψη του σωστού εξοπλισμού και η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων, φαίνεται πως είναι οι παράγοντες που έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα στις εξαφανίσεις ξένων επισκεπτών σε διάφορα νησιωτικά μέρη της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 Ιουνίου όταν ο Βρετανός παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, εξαφανίστηκε στη Σύμη. Ο 67χρονος που είχε πάει για πεζοπορία βρέθηκε μετά από τέσσερις μέρες ερευνών, νεκρός.




Το δεύτερο περιστατικό αφορά έναν 74χρονο Ολλανδός του οποίου η τύχη μέχρι και σήμερα αγνοείται. Ο 74χρονος εξαφανίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στις περιοχές Λημνιώνας και Κλήμα, νοτιοδυτικά του νησιού της Σάμου. Μετά από πέντε μέρες ερευνών από ξηρά, θάλασσα και αέρα, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός.




Την Τρίτη 11 Ιουνίου, ένας 59χρονος Αμερικανός τουρίστας εξαφανίστηκε στην Αμοργό. Οι έρευνες που συνεχίζονται ακόμη και σήμερα, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία, με βάση και το σήμα που εξέπεμψαν για τελευταία φορά τα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε μαζί του, πηγαίνοντας για πεζοπορία.




Την ίδια μέρα, ένας 55χρονος Αμερικανός τουρίστας εξαφανίστηκε στο Μαθράκι Κέρκυρας. Ο άνδρας ήταν στο νησί για διακοπές. Ο άνδρας ήταν στο νησί για διακοπές.




Στις 13 Ιουνίου, ένας 80χρονος άνδρας πήγε για πεζοπορία στο Λασίθι μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο στη Λατώ. Η ώρα περνούσε και ο τουρίστας δεν είχε επιστρέψει, με τη σύζυγό του να καλεί την αστυνομία. Δυστυχώς, ο 80χρονος εντοπίστηκε νεκρός κοντά στον δρόμο που οδηγούσε στον αρχαιολογικό χώρο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Στη Σίκινο, αγνοούνται από τις 14 Ιουνίου δύο Γαλλίδες τουρίστριες, ηλικίας 64 και 73 ετών. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μονοπάτια του νησιού, και σε αυτές συμμετέχουν πυροσβέστες, εθελοντές, αστυνομικό κλιμάκιο από την Ίο, καθώς και ο δήμαρχος του νησιού, Βασίλης Μαράκης, και δημοτικοί σύμβουλοι. Η τελευταία επικοινωνία της μίας Γαλλίδας ήταν με τον ξενοδόχο της. Η γυναίκα μέσω εφαρμογής στο κινητό είχε αναφέρει πως είχε τραυματιστεί.



Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.