Επίδομα… οργάνου θα λάβουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Τροπολογία που αυξάνει τις απολαβές των μελών του Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ κατατέθηκε στη Βουλή. Ειδικότερα, οι μουσικοί στα Σύνολα της ΕΡΤ θα λάβουν επίδομα… οργάνου.

Όπως προβλέπει η σχετική ρύθμιση, ο αρχιμουσικός θα λάβει 480 ευρώ, ο «κορυφαίος Α’» 460 ευρώ, ο «κορυφαίος Β’» 440 ευρώ και ο απλός μουσικός 390 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν υπάρχει το ακριβές κόστος στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, καθώς απλά αναφέρει ότι θα προκύψει «ετήσια δαπάνη από τη μισθολογική εξομοίωση των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ Α.Ε. με τους μουσικούς της Κ.Ο.Α. της, Κ.Ο.Θ. και της Ο.Λ.Σ., καθώς και από τη διατήρηση τυχόν προσωπικής διαφοράς μεταξύ του ισχύοντος και του προτεινόμενου μισθολογικού κόστους».

Με την ίδια τροπολογία αυξάνονται οι βασικοί μισθοί και τα επιδόματα όλων όσοι εργάζονται στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η ετήσια δαπάνη από την αύξηση του μισθού του εκπαιδευτικού προσωπικού ανέρχεται σε περίπου 11,6 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2021.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.