Επικοινωνία Μέρκελ Ερντογάν: Το παράπονο της Τουρκίας για την Ελλάδα

Επικοινωνία είχαν – έπειτα από αρκετούς μήνες – το απόγευμα της Παρασκευής η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με βασικό θέμα της συζήτησής τους να είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η Ελλάδα, σύμφωνα με το OPEN ΤV, και το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν, επίσης, οι ευρωτουρκικές σχέσεις μετά και τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Ανγκελα Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισαν πως πρέπει να ανοίξει μια νέα σελίδα για τις σχέσεις τους.Ο Τούρκος Πρόεδρος παράλληλα φέρεται να εξέφρασε το παράπονό του στην Γερμανίδα καγκελάριο και υποστήριξε πως η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, αλλά εκείνη σηκώνεται από το τραπέζι. Τόνισε παράλληλα ότι υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της Τουρκίας στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου αλλά συμπλήρωσε πως την ίδια προθυμία θα πρέπει να δείξουν και οι υπόλοιποι παίκτες.

Τέλος, ο κ. Ερντογάν έθεσε το θέμα του μεταναστευτικού και εξήγησε πως η επικαιροποίηση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου είναι το πρώτο βήμα για τη βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων. Οι δύο ηγέτες ευχήθηκαν καλή χρονιά ο ένας στον άλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.