Αύριο, Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της νέας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου με το κουαρτέτο των θεσμών για την καυτή ατζέντα του εργασιακού.
Τέσσερις είναι οι βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας. Η πρώτη είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Δεύτερη προτεραιότητα είναι η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και τρίτη η προστασία από τις ομαδικές απολύσεις και η μη αύξηση του ορίου που ισχύει σήμερα.
Βέβαια η επικείμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα των ομαδικών απολύσεων θα είναι τελικά αυτή που θα καθορίσει και το νέο θεσμικό πλαίσιο.
Τέταρτη προτεραιότητα της κ. Αχτσιόγλου είναι η μη επαναφορά του λοκ άουτ (ανταπεργία) το οποίο δεν επιτρέπεται στη χώρα μας με βάση τον νόμο 1264/82.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του κουαρτέτου των θεσμών θα συνεχιστούν την Τετάρτη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.






























