«Έπρεπε να σκοτώσω τον δράκο»

Δολοφονία Θώμης Κουμπούρα: Τον Ιούνιο η δίκη του φονιά της παιδοψυχιάτρου

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας «ζωντανεύει» η υπόθεση της δολοφονίας της Θώμης Κουμπούρα τον Δεκέμβριο του 2016. Στο εδώλιο ο 43χρονος, σήμερα, Χ.Μ., ο οποίος ομολόγησε το φόνο της 45χρoνης παιδοψυχιάτρου.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συνταράξει το πανελλήνιο τον Δεκέμβριο του 2016 με τη στυγερή δολοφονία της γνωστής παιδοψυχιάτρου από το χέρι του ανθρώπου που είχε ηγετική θέση σε πολιτικό σχηματισμό, όπως θυμίζει το LamiaReport.gr.

Σήμερα, Πέμπτη (13.05.2021) η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας συνεχίστηκε με την κλήση μόνο των μαρτύρων και διακόπηκε για τις 7 Ιουνίου.Ο 43χρονος σε πρώτο βαθμό προσπάθησε να κερδίσει ελαφρυντικά, χωρίς, ωστόσο, να πείσει τότε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας που του επέβαλλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ιστορίες για… δράκους από τον 43χρονο
Αρχικά, αρνείτο τις κατηγορίες, στη συνέχεια, όμως, μέσα από μία παραληρηματική περιγραφή, ομολόγησε το έγκλημα με σοκαριστικό τρόπο, λέγοντας πως ωθήθηκε στην πράξη αυτή καθώς έβλεπε ένα «δράκο, μεγάλο, πράσινο, ζωντανό» και άκουγε φωνές μέσα του πως πρέπει να τον σκοτώσει.

«Η Θώμη δεν ήταν εκεί, η θεά μου ήταν στο μυαλό μου, μου έλεγε και αυτή να τον σκοτώσω τον δράκο γιατί αυτός δεν την άφηνε να κάνει παιδί» φέρεται να ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Η Θώμη ήταν η κρυφή μου δύναμη, η ασπίδα της νόησης, η θεά Αθηνά και ο κρυφός μου έρωτας». Στο τέλος της απολογίας του φέρεται να ζήτησε να του επιβληθεί η θανατική ποινή, υποστηρίζοντας πως μόνο όταν θανατωθεί το σώμα και η ψυχή του, θα είναι ελεύθερος μαζί με την «Αθηνά» του.

Στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής η οικογένεια της αδικοχαμένης Θώμης Κουμπούρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.