Έρχεται επικίνδυνο «κοκτέιλ» ζέστης και μελτεμιών- H πρόβλεψη Γιαννόπουλου

Με γενικά αίθριο καιρό θα κυλήσει η αυριανή ημέρα (16/6), ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις μεσημβρηνές και απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος, από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή υπάρχει έντονη ανησυχία, καθώς τα μελτέμια θα είναι ενισχυμένα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ένα φαινόμενο που θα σταθεί αρκετά επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, καθώς στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την νότια Κρήτη τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τους ανέμους να είναι ασθενείς και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς.




Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.