Έρχεται τριήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες-Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή (24.5.2024) με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ψυχρή λίμνη φέρνει βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα με την κακοκαιρία να επεκτείνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.

Λιακάδα θα επικρατήσει σήμερα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της μετεωρολόγου του Mega Χριστίνας Ρήγου, στα νησιά του Αιγαίου θα κυριαρχήσει ο ήλιος και για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι παροδικά πιο πυκνές. Στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται από το απόγευμα βροχές.

Και στα βόρεια ορεινά, δηλαδή σε ορεινές περιοχές τις Μακεδονίας και της Θράκης τις θερμές ώρες τις ημέρας, προβλέπονται τοπικές βροχές. Στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες αργά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 27 με 29 βαθμούς στα βόρεια τμήματα, 30 τοπικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Περισσότερη θα είναι η δροσιά στο Αιγαίο λόγω της επιρροής του βοριά με 25 με 27 βαθμούς, στη νότια Κρήτη 29.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειο-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο και στο ανατολικό Αιγαίο 6 και στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, σταδιακά θα υποχωρήσουν και στον Σαρωνικό θα στραφούν σε νότιους.

Στη Θεσσαλονίκη, τον πρωινό ήλιο θα ακολουθήσουν νεφώσεις, και στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και μπόρες. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ.




Βροχές φέρνει η ψυχρή Λίμνη το Σαββατοκύριακο
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, το Σαββατοκύριακο καταφθάνει η επίδραση της ψυχρής λίμνης.

Το Σάββατο θα φτάσουν πιο ψυχρές αέριες μάζες στη μέση ατμόσφαιρα που θα φέρουν αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο βορειοδυτικό Αιγαίο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει ίδιο με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και βορειοδυτικό Αιγαίο ενώ η αστάθεια θα συνεχίσει και στην αρχή της άλλης εβδομάδας με την θερμοκρασία να πέφτει και να φτάνει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Η νέα εβδομάδα θα κυλήσει με το ίδιο καιρικό σκηνικό με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικές τιμές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.