Έρχονται ισχυροί άνεμοι με ριπές έως 9 μποφόρ- Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Έως και 9 μποφόρ θα φτάνουν οι ριπές των ανέμων το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνο για τον καιρό.

«Μέσα στο Σαββατοκύριακο αυτό που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην καιρική εξέλιξη θα είναι οι ισχυροί βοριάδες που θα πνέουν από 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ μέσα στο Αιγαίο, αλλά και στην περιοχή της Αττικής», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος για τον καιρό.

«Δεν θα φυσάει μόνο στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, θα φυσάει και στην Κεντρική και Νότια Εύβοια και στις νότιες Σποράδες και στην Αττική και στη Βοιωτία και στα ανατολικά της Πελοποννήσου, Κορινθία, Αργολίδα, σε περιοχές της Αρκαδίας αλλά και της Λακωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Καλλιάνος.

«Από το κέντρο της Αθήνας και στα ανατολικά προς τα Μεσόγεια θα πρέπει να περιμένουμε πάρα πολύ ισχυρές ριπές. Προφανώς στους γύρω ορεινους και ημιορεινούς όγκους θα φυσάει πάρα πολύ δυνατά, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Μια σπίθα αρκεί για να καεί ένα μεγάλο δάσος με τέτοιες ριπές ανέμων», σχολίασε.




«Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολες και κυρίως το Σάββατο με επικίνδυνες ριπές σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές», επισήμανε ο μετεωρολόγος του Mega.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.