Έρχονται λασποβροχές και αφρικανική σκόνη- Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Νέα πρόγνωση για τον καιρό έκανε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέροντας ότι έρχονται αφρικανική σκόνη και βροχές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η νέα κακοκαιρία θα φέρει λασποβροχές από σήμερα ενώ θερμές αέριες μάζες θα κινηθούν από την Αφρική στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να φτάσει ακόμη και τους 25 βαθμούς Κελσίου.




Στο μεταξύ, ο καιρός σήμερα θα είναι νεφελώδης και θα έχουμε βροχές και λασποβροχές, ειδικά προς τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία δεν αποκλείονται οι τοπικές καταιγίδες.

Θυελλώδεις θα πνέουν οι νοτιάδες μέσα στο Ιόνιο, οι οποίοι θα προσεγγίσουν τα 7-8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ.

Πώς θα είναι ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Σήμερα αναμένονται συννεφιές στην Αττική. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, είναι πιθανές οι λασποβροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα προσεγγίσει αργά το μεσημέρι τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Λασποβροχές θα σημειωθούν και στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα. Παράλληλα θα πνέουν ισχυροί νοτιάδες, ενώ ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη θα προσεγγίσει του 18 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Τι θα γίνει με την αφρικανική σκόνη
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η αφρικανική σκόνη κινείται βορειοδυτικά και θα περάσει πάνω από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Τουρκία και στην συνέχεια θα κινηθεί προς τα βόρεια Βαλκάνια. Μάλιστα, το κύμα αφρικανικής σκόνης αναμένεται να περάσει από ολόκληρη τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.