Ερώτηση Κ. Χατζηδάκη σε Ν. Παππά για τη ρευστότητα των ΕΛΤΑ

«Η αδυναμία των ΕΛΤΑ να αποδώσουν στη ΔΕΗ τα μετρητά που εισπράττουν από τους καταναλωτές δημιουργεί ευρύτερα ερωτήματα σε σχέση με την ταμειακή κατάσταση των ΕΛΤΑ», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., επιπλέον γεννώνται ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το όλο θέμα η κυβέρνηση, αλλά και η διοίκηση της εταιρείας.

Ο κ. Χατζηδάκης ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την εικόνα που σκιαγραφεί με επιστολή του ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. Επίσης, ρωτά αν υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα καθυστερήσεων των ΕΛΤΑ με άλλες ΔΕΚΟ και δημόσιους φορείς και αν ναι, ποιο είναι το ύψος των οφειλών προς αυτούς τους οργανισμούς.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης ζητεί να μάθει αν έχουν επηρεαστεί οι λογαριασμοί GIRO (που χρησιμοποιούνται για την πληρωμή συντάξεων ΟΓΑ, ΙΚΑ, κλπ) και αναρωτιέται αν μπορεί το υπουργείο να δώσει σαφείς διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ρωτάει ποιος είναι ο οικονομικός απολογισμός της πρόσφατης επέκτασης των δραστηριοτήτων των ΕΛΤΑ στην πώληση προϊόντων όπως το ΣΚΡΑΤΣ, η μαστίχα και τα μπουρνούζια. Καταλήγοντας, ρωτά ποια μέτρα έχουν λάβει τα ΕΛΤΑ για να αντισταθμίσουν την πρόσφατη απώλεια ευρωπαϊκών πόρων για την καθολική ταχυδρομική υπηρεσία.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως «η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ έρχεται να αποκαλύψει ένα μεγάλο πρόβλημα των ΕΛΤΑ, τα οποία φαίνεται πως παρακρατούν τα χρήματα που εισπράττουν από την πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ. Αποτέλεσμα είναι πως καταναλωτές χάνουν την έκπτωση που δικαιούνται, ενώ πιέζεται έντονα η ΔΕΗ, η οποία ούτως ή άλλως είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Η αρνητική εικόνα που αποτυπώνει η συγκεκριμένη επιστολή γεννά βάσιμους φόβους για το μέλλον των ΕΛΤΑ».

«Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η διοίκηση της εταιρείας, οφείλουν να δώσουν στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ, και να εξηγήσουν για ποιους λόγους επιδεινώθηκε η οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ τα τελευταία 2,5 χρόνια. Οφείλουν επίσης να ενημερώσουν σχετικά με τα σχέδιά τους για την αποφυγή αρνητικών εξελίξεων για τα ΕΛΤΑ, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και τη χώρα», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.