Ερώτηση Λ. Αυγενάκη για την έλλειψη ασθενοφόρων στην περιοχή Μεσαρά Ηρακλείου

Την ανάγκη να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Μεσαράς του νομού Ηρακλείου αναφέρεται ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Ενδεικτικό όπως αναφέρει ο κ. Αυγενάκης είναι το συμβάν με αγρότη που τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας την καρότσα ενός αγροτικού.

Όπως αναφέρει σε ερώτησή του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς βρίσκονται το Κέντρο Υγείας Χάρακα στο χωριό Χάρακας του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, το Κέντρο Υγείας Μοιρών στο χωριό Μοίρες του δήμου Φαιστού και το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας στο χωριό Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας.

Ωστόσο, όταν συνέβη ένα σοβαρό περιστατικό τραυματισμού αγρότη από τρακτέρ στην περιοχή, δεν υπήρχε ούτε ένα ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει και έφτασε στο Κέντρο Υγείας στην καρότσα ενός αγροτικού.

Στη συνέχεια της παρέμβασης επισημαίνεται ότι: Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι, στα εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, προστίθεται και το πρόβλημα της ενίσχυσης του στόλου του ΕΚΑΒ, σε προσωπικό και ασθενοφόρα.

Χαρακτηρίζει προβληματικό, παλαιωμένο και ασυντήρητο τον υπάρχοντα στόλο που «καθιστά δύσκολη, ακόμη και επικίνδυνη την μεταφορά των ασθενών στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας».

Η επίλυση του προβλήματος αυτού στην περιοχή της Μεσαράς είναι επιτακτική ανάγκη καθώς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός διπλασιάζεται με αποτέλεσμα οι ανάγκες να αυξάνονται σημαντικά».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ασθενοφόρα στην περιοχή της Μεσαράς;
Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ και την ενίσχυση της αποτελεσματικής του λειτουργίας;.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.