Ερώτηση βουλευτών Ν.Δ. για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Αττική

Απαντήσεις για τη μη αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζοντας για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική ζητούν από την κυβέρνηση επτά βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 76 εκατ. ευρώ και και την καλεί «σήμερα κιόλας να δώσει εξηγήσεις όχι μόνον γιατί δεν τα πραγματοποίησε, αλλά και πού τα διοχέτευσε»

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι βουλευτές, τα 76 εκατ. ευρώ ήταν δεσμευμένα κοινοτικά κονδύλια και μαζί με την εθνική συμμετοχή ανέρχονταν συνολικά σε 95 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, παραθέτουν «αποδείξεις με τις οποίες επιβεβαιώνεται η αναιτιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και της περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία λεκανών απορροής η οποία αν είχε υλοποιηθεί, θα είχε αποτρέψει την πρόσφατη καταστροφής και τον τόσο άδικο θάνατο 20 συμπολιτών μας».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Πόσα και ποια έργα έχουν ενταχθεί, πόσες συμβάσεις και πόσες δαπάνες έργων υλοποιούνται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας;

2. Πότε θα ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες;

3. Ποιες επιπλέον πηγές χρηματοδότησης αναζητά η κυβέρνηση στην Ε.Ε;

Την ερώτηση υπογράφουν οι: Χρίστος Δήμας, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σκρέκας, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γεώργιος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.