«Έσπασαν» τα ισόβια για τον πατέρα της μικρής Στέλλας

Σε ποινή κάθειρξης 20 ετών κι έξι μηνών καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον 60χρονο πρώην αστυνομικό ο οποίος τον Απρίλιο του 2017 σκότωσε την 6χρόνη κόρη του Στέλλα και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της σε κάδο απορριμμάτων στην Αγία Βαρβάρα.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου , γεγονός που “έσπασε” τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού όπως και πρωτοδίκως.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα, και περιέγραψε τη μοιραία εκείνη νύχτα.

“Έφυγα από το νοσοκομείο, πήγα τα παιδιά στη κουμπάρα μου και μετά πήγα και ήπια ένα ποτήρι κρασί με ένα φίλο μου σε μία ταβέρνα. Στη συνέχεια, πήγα πήρα τα παιδιά και γυρίσαμε σπίτι με το αυτοκίνητο. Έφτιαξα γάλα να πιούνε και είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Μου είπε να κάνεις την μικρή, μπάνιο. Ο Μάριος νύσταζε και πήγε για ύπνο. Της είπα να κάνουμε μπάνιο και είπε «δεν θέλω», άρχισε να κλαίει «θέλω τη μαμά μου». Της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει, για να μην ξυπνήσει ο Μάριος και άθελά μου έγινε ό, τι έγινε. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή» είπε ο κατηγορούμενος, ο οποίος απαντούσε με την ίδια φράση σε ερωτήσεις της προέδρου.

Πρόεδρος: Τη μύτη γιατί την κλείσατε;

Κατηγορούμενος: Άθελά μου έγινε δεν το κατάλαβα

Πρόεδρος: Δεν το καταλάβατε όταν σας δάγκωσε στο χέρι;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα, άθελά μου έγινε

Πρόεδρος: Και εκεί που δεν κουνιόταν δεν καταλάβατε;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα άθελα μου έγινε

Πρόεδρος: Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς ότι όταν κάποιος κλείνει στόμα και μύτη γίνεται άθελά του

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν θολωμένος, για αυτό και σκηνοθέτησε τη ληστεία και την απαγωγή της μικρής.

Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε άθελα μου, εγώ το παιδί το αγαπούσα και το έτρεχα στους γιατρούς. Θέλω συγχώρηση από το Θεό και ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα και τα παιδιά μου

Πρόεδρος: Γι αυτό να απολογηθείτε όταν είστε ενώπιον του Θεού

Κατηγορούμενος: Ό,τι έγινε, έγινε άθελά μου, εγώ το αγαπούσα.

Συγγενής (κλαίγοντας): Γι αυτό το πήγες στα σκουπίδια!!

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού, ενώ απέδωσε το έγκλημα στην πίεση που είχε δεχθεί ο 61χρονος επειδή η μικρή είχε πρόβλημα υγείας.

“Μπορεί να κουράστηκε και ο ίδιος από το γεγονός και να προέβη στην πράξη να πιάσει το παιδί από το λαιμό και να της κλείσει τη μύτη και στη συνέχεια να το μετανιώσει. Η μικρή αντέδρασε και συνέβη ό, τι συνέβη από την πίεση που άσκησε ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος και την απουσία της συζύγου του».

Πεπεισμένη ότι ο κατηγορούμενος είχε δόλο, η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι οι κινήσεις μετά τη. Πράξη του δείχνουν μεθοδοτικότητα, οργανωμένη σκέψη και πλήρη πνευματική διαύγεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.