Αίτημα Ν.Δ. για ακρόαση της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης στην Επιτροπή Θεσμών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Της ακροάσεως της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αιτήθηκε η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου «να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις για τις συνεχείς εναντίον της καταγγελίες για μη αντικειμενική εκπλήρωση των καθηκόντων της», όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, «ήδη η Ελληνική Δικαιοσύνη διέταξε Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες εναντίον του κλιμακίου της Γενικής Επιθεώρησης, που διενεργεί τον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ, για το εάν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες των εργαζομένων για απειλές και εκβιασμούς εναντίον τους, με σκοπό όχι την εξεύρεση της αληθείας, αλλά τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., «η κ. Παπασπύρου καλείται να εξηγήσει γιατί, αν και έχει δεχθεί πολλαπλές καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί της παρούσης διοικήσεως, έως σήμερα δεν έχει διενεργήσει κανέναν ουσιαστικό έλεγχο των καταγγελιών αυτών παρά τις πολλές δημόσιες διαβεβαιώσεις της για το αντίθετο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.