Ετοιμάζεται επιχείρηση με δύτες για την ανάσυρση των συντριμμιών του μαχητικού

Μια ομάδα ειδικών δυτών, με εντολή της πτέρυγας αεροπορικών υποδομών, θα μεταβεί άμεσα, ίσως και αύριο, το σημείο που κατέπεσε το F-16. Στην επιχείρηση θα συνδράμουν και πλωτά του Λιμενικού.

Από τα συντρίμμια του αεροσκάφους εκπέμπεται ακόμα σήμα, γεγονός που θα βοηθήσει τους δύτες να εντοπίσουν το ακριβές στίγμα όπου βρίσκονται στη θάλασσα.




Στόχος, είναι να γίνει ανάσυρση των συντριμμιών, ώστε να μελετηθούν από την αρμόδια υπηρεσία και να διαλευκανθούν τα αίτια της πτώσης.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η μαρτυρία του υποσμηναγού Παναγιώτη Αποστολάκη, ο οποίος ευτυχώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει την εκτίναξη του καθίσματός του και να εγκαταλείψει εγκαίρως το μαχητικό.

Ο ίδιος, πήρε εξιτήριο το πρωί της Παρασκευής. Ο 29χρονος παρέμεινε για δυο 24ωρα προληπτικά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο υποσμηναγός συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τους γονείς του οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή, αποχώρησε το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.