Έτσι έγινε το τροχαίο με τη Maserati – Πώς γλύτωσε ο οδηγός (βίντεο)

Αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου ατυχήματος που έγινε στον Κηφισό την Κυριακή (24/3) το μεσημέρι είπαν πως ο οδηγός του αυτοκίνητο κινούνταν με ταχύτητα περίπου 100 χλμ/ώρα. Συμπλήρωσαν πως ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος και στη συνέχεια αυτό να χτυπά στις μπάρες στα δεξιά του δρόμου.

Πρόκειται για το τροχαίο με μία μαύρη Maserati του 23, που συνέβη την Κυριακή (24/3) στον Κηφισό, στο ύψος της Πέτρου Ράλλη και μάλιστα χωρίς να έχει κίνηση. Το τροχαίο έγινε στις 3:30 το μεσημέρι, ενώ το αυτοκίνητο πήγαινε στον Κηφισό από Πειραιά προς Λαμία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος φέρεται να συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο και έπειτα να χτύπησε στις μεταλλικές μπαριέρες. Το μπροστινό κομμάτι του αυτοκινήτου έφυγε και χτύπησε ένα άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο προξένησε μικρές υλικές ζημιές.

Το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο για να μεταφέρει τον οδηγό προληπτικά για εξετάσεις στο νοσοκομείο. Στο σημείο έσπευσαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αλλά όπως έγινε γνωστό, δεν είχε ούτε γρατζουνιά!




Τροχαίο: Πώς γλύτωσε ο οδηγός
Σύμφωνα με τον εισαγωγέα αυτοκινήτων Γιώργο Λυμπεράκη που μίλησε στον Alpha, η ιδιότητα του οχήματος να αποσπώνται μέρη του όταν συγκρούεται είναι το στοιχείο που έσωσε τον οδηγό. «Είναι φτιαγμένα για να “θυσιάζονται”» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Το όχημα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ίνες δηλαδή από άτομα άνθρακα, τα οποία αντί να μεταφέρουν μέσα την ορμή του τρακαρίσματος, σπάνε ένα κομμάτι του και δεν μεταφέρεται τίποτα μέσα. Το εσωτερικό του οχήματος και οι επιβάτες του μένουν αλώβητοι». Πρόκειται για πυρίμαχο υλικό με αντοχή και στιβαρότητα που χρησιμοποιείται στην πολυτελή αυτοκινητοβιομηχανία και στην αεροναυπηγική.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.