Έβρος: Σε ετοιμότητα οι ελληνικές αρχές μετά από πληροφορίες για μετακινήσεις μεταναστών προς τα σύνορα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές αρχές στον Έβρο μετά από πληροφορίες για νέες μετακινήσεις μεταναστών προς την Αδριανούπολη και υπό το ενδεχόμενο επανάληψης των γεγονότων του Μαρτίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Υπάρχει από την απέναντι πλευρά μια κινητικότητα. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων, Π. Χαρέλας, προσθέτοντας πως η Τουρκία φαίνεται πως «θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας».

Ο ίδιος σημείωσε ωστόσο ότι δεν πρέπει να ενδίδουμε «στην προπαγάνδα των τουρκικών μέσων σε σχέση με το πόσοι μαζεύονται κλπ» προσθέτοντας πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.

«Βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ η οποία όπως φαίνεται είναι διαχειρίσιμη γιατί ήδη έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας μετά και τους 400 που ήρθαν με απόσπαση την περασμένη βδομάδα. Έτσι, οι περιπολίες είναι πολλές» είπε για να συμπληρώσει: «Βλέπουμε στην παραποτάμια περιοχή απέναντι γκρουπάκια τα οποία κινούνται και άλλα προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Οι αποτροπές από την δική μας πλευρά είναι συνεχεός, ενώ βλέπουμε ότι γενικότερα συγκεντρώνονται από την απέναντι πλευρά, όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν μια ιδιαίτερη ανησυχία».

«Έχουμε όμως αρκετές αστυνομικές δυνάμεις. Ο στρατός έχει εντείνει τις περιπολίες του. Νομίζω ότι στην παρούσα φάση η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη με την δύναμη την οποία έχουμε» διαβεβαίωσε ο κ. Χαρέλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.