Εξαδάκτυλος: Άλλο το Πάσχα στο εξοχικό και άλλο η εκδρομή όλοι μαζί στην Ελλάδα

Να σκεφτόμαστε όσους νοσηλεύονται και όσους δίνουν μάχη για τη ζωή τους μας καλεί ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Εξήγησε πως οι συνωστισμοί που παρατηρήθηκαν τελευταία «οπωσδήποτε επιδρούν αρνητικά. Έχουμε 5.500 ανθρώπους που νοσηλεύονται και πρέπει να τους σκεφτόμαστε καθημερινά, ενώ 840 δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Επιτείνουμε την κατάσταση αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα τώρα και δεν θα έρθουμε πιο κοντά στο ποθητό».

Σχετικά με το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων με σκοπό την εκτόνωση τέτοιων περιστατικών, είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει τήρηση μέτρων δεν είναι λόγος για να απελευθερωθούν κάποιες δραστηριότητες. Για την εστίαση ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι το άνοιγμά της πριν τις 10η Μαΐου δεν έχει συζητηθεί από την επιτροπή.

Για το Πάσχα ανέφερε πως οι συζητήσεις θα γίνουν την Παρασκευή ή μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα είναι πιθανόν να συζητηθεί το σενάριο για μετακινήσεις. «Μαζική έξοδος θα συντελέσει στην ανατροπή όλης της προσπάθειας που έχουμε κάνει» προειδοποίησε.

Σαν σενάριο ανέφερε ότι το αν κάποιος έχει μια δεύτερη κατοικία σε περιοχή που επιδημιολογικά είναι στο ίδιο επίπεδο με την περιοχή όπου είναι η κύρια κατοικία του και θέλει να μεταβεί εκεί για το Πάσχα, είναι κάτι που μπορεί να εξεταστεί. «Είναι άλλο πράγμα να πάμε με την οικογένεια μας να περάσουμε Πάσχα στο εξοχικό και άλλο να πάμε όλοι μαζί εκδρομή στην πανέμορφη Ελλάδα μας» εξήγησε.

Σχετικά με όσα ακούγονται για την κυβέρνηση, ότι επιβάλλουν τις εισηγήσεις στην επιτροπή, ο κ. Εξαδάκτυλος διευκρίνισε: «Η επιτροπή εισηγείται, λέει την άποψή της. Πολλές φορές ηάποψη δεν είναι θετική προς τα αιτήματα που διατυπώνονται. Ποτέ δεν μας έχει επιβληθεί απόφαση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.