Εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων που διακινούσαν κοκαΐνη

Δύο εγκληματικές ομάδες, οι οποίες διακινούσαν ναρκωτικά σε περιοχές της Ηλείας, κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι αστυνομικές αρχές του Πύργου.

Η σύλληψη των οκτώ δραστών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Ηλεία και την Αθήνα. Ένα ακόμη άτομο αναζητείται, επίσης, από την ΕΛΑΣ.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ δικογραφία για αγορά ναρκωτικών σχηματίστηκε εις βάρος ακόμη 85 ατόμων.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από έξι άνδρες και μία γυναίκα, και είχαν διακινήσει τους τελευταίους εννέα μήνες, σε 250 περιπτώσεις, τουλάχιστον 1.500 γραμμάρια κοκαΐνης.

Πώς δρούσε η οργάνωση

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας – μέλος της εγκληματικής ομάδας, είχε κεντρικό ρόλο στη διακίνηση της κοκαΐνης στην Ηλεία, ενώ προμηθεύονταν τη ναρκωτική ουσία από αλλοδαπό άνδρα, μέλος της συμμορίας, που βρισκόταν στην Αθήνα.

Σε περίπτωση αδυναμίας του να μεταβεί στην Αθήνα για να παραλάβει και να μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες, χρέη «μεταφορέα» εκτελούσαν δύο άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα).

Η διακίνηση σε τοξικομανείς στην Ηλεία, γινόταν από τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας..

Όσον αφορά τη δεύτερη συμμορία, αποτελούνταν από δύο άνδρες -ένας εκ των οποίων συμμετείχε και στην πρώτη ομάδα- οι οποίοι τους τελευταίους εννέα μήνες, είχαν διακινήσει κοκαΐνη σε τουλάχιστον 240 αγοραπωλησίες.

Το κοινός μέλος των δύο εγκληματικών ομάδων, λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «κέντρο» για τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.