Εξαρθρώθηκε σπείρα ανηλίκων – Λήστευε οδηγούς και πεζούς

Στην εξάρθρωση σπείρας ανηλίκων που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών και πεζών, στην περιοχή του Ασπροπύργου, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν πέντε άτομα, ηλικίας από 16 έως 18 ετών, ως μέλη της σπείρας ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένα ακόμη άτομο.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι δράστες διέμεναν σε καταυλισμό στην περιοχή Νέα Ζωή στον Ασπρόπυργο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναζητώντας τους «στόχους» τους.

Θύματα της σπείρας έπεφταν, κατά κύριο λόγο, οδηγοί φορτηγών, Ι.Χ. αυτοκινήτων καθώς και πεζοί.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν τα παράθυρα σταθμευμένων αυτοκινήτων και στη συνέχεια αφαιρούσαν, από το εσωτερικό των αυτοκινήτων, χρηματικά ποσά, τσάντες, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να κάνουν χρήση βίας χρησιμοποιώντας αιχμηρά αντικείμενα, όπως λοστούς, πέτρες και ξύλα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 25 περιπτώσεις ληστειών και 16 περιπτώσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο 9μηνο από τη συγκεκριμένη σπείρα.

Οι πέντε συλληφθέντες, μετά και τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.