Εύα Καιλη: Τέθηκε εκτός της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών

Η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα της ευρωβουλευτού Εύα Καϊλή ως μέλους της Ομάδας S&D, μετά τις αναφορές που θέλουν την ίδια να ερευνάται για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Νωρίτερα οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες έκαναν λόγο για “μηδενική ανοχή στη διαφθορά”. Στην πρώτη τους τοποθέτηση, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες δήλωσαν “συγκλονισμένοι” από τους εν λόγω ισχυρισμούς, αλλά και διατεθειμένοι να συνεργαστούν πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών:
“Είμαστε συγκλονισμένοι από τους ισχυρισμούς για διαφθορά στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Είμαστε οι πρώτοι που υποστηρίζουμε μια ενδελεχή έρευνα και την πλήρη αποκάλυψη. Θα συνεργαστούμε πλήρως με όλες τις ανακριτικές αρχές. Σε αυτό το πνεύμα, εμείς δεν θα σχολιάσουμε δημόσια τις εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες.

Δεδομένης της σοβαρότητας των καταγγελιών, έως ότου οι αρμόδιες αρχές παράσχουν σχετικές πληροφορίες και διευκρινίσεις, ζητάμε την αναστολή των εργασιών για τυχόν φακέλους και ψηφοφορίες στην Ολομέλεια σχετικά με τα κράτη του Κόλπου, ιδιαίτερα την απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας και τις προγραμματισμένες επισκέψεις”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.