Φώφη Γεννηματά: Η προσπάθεια να γίνει μητέρα και οι σπάνιες φωτογραφίες με τα παιδιά της

Πάντα μαχήτρια, η Γεννηματά αντιμετώπισε από νωρίς τον καρκίνο, χάνοντας πρώτα τους γονείς της, Γιώργο και Κάκια από καρκίνο κι έπειτα δίνοντας και η ίδια την μάχη απέναντι στον καρκίνο.

Στις 12 Οκτωβρίου 2021, όταν ανακοινώθηκε η επιδείνωση στην υγεία της Φώφης Γεννηματά  , κανείς δεν περίμενε πως στις εβδομάδες που θα ακολουθούσαν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα έχανε τόσο σύντομα τη μάχη με τον καρκίνο.

Πάντα μαχήτρια, η Γεννηματά αντιμετώπισε από νωρίς τον καρκίνο, χάνοντας πρώτα τους γονείς της, Γιώργο και Κάκια από καρκίνο κι έπειτα δίνοντας και η ίδια την μάχη απέναντι στον καρκίνο.

Όσες φορές μίλησε για τη μάχη αυτή απέναντι στην αρρώστια, με την οποία είχε μάθει να ζει, η Γεννηματά θύμιζε πως κινητήριος δύναμη για να μην τα παρατήσει ήταν πάντα τα τρία της παιδιά και η οικογένειά της.

Με θλίψη αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά μια γυναίκα που πάλεψε τον καρκίνο με τεράστια δύναμη ψυχής

Οι δύο γάμοι της Γεννηματά

Στα 22 της χρόνια, η Φώφη Γεννηματά, παντρεύτηκε τον Αλέκο Ντέκα ενώ το 2003, ακολούθησε ο γάμος με τον Ανδρέα Τσούνη με τον οποίο ήταν παντρεμένη τα τελευταία 18 χρόνια.

Η απόκτηση των παιδιών

Η Φώφη Γεννηματά ήταν μητέρα τριών παιδιών. Η κόρη της Αιμιλία Ντέκα είναι σήμερα 24 ετών και για να την φέρει στη ζωή, η Γεννηματά είχε αποκαλύψει πως προχώρησε στη μέθοδο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς οι γιατροί είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει μητέρα:

«Όταν ήμουν 22 χρονών στον πρώτο μου γάμο, μας είπαν ότι δεν θα κάνουμε παιδιά, μας το απέκλεισαν. Είπα ότι δεν το βάζω κάτω, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά και ξεκίνησα έναν πάρα πολύ μεγάλο αγώνα που κράτησε 10 χρόνια και τελικά ήρθε η Αιμιλία στη ζωή μας και τα άλλαξε όλα. Αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, αρχίσαμε να ψάχνουμε τη διαδικασία και τότε έμεινα έγκυος στην Αιμιλία. Ήταν η τελευταία προσπάθεια εξωσωματικής που κάναμε. Μετά, τα άλλα δύο μου παιδιά ήρθαν φυσιολογικά. Είναι από τα περίεργα που συμβαίνουν στη ζωή».

Ο γάμος της με τον Ανδρέα Τσούνη έμελλε να είναι η πιο μεγάλη σχέση στη ζωή της και στην εκκλησία είχε φτάσει η Γεννηματά με την 6χρονη τότε κόρη της Αιμιλία στο πλευρό της.

Τα δύο έφηβα παιδιά της, Κατερίνα και Γιώργο, τα απέκτησε λίγο μετά τον γάμο της με τον οδοντίατρο Ανδρέα Τσούνη και η διάγνωση του καρκίνου του μαστού ήρθε όταν τα παιδιά της ήταν μόλις δύο ετών.

Η φωτογραφία με τα παιδιά της και το ξεκίνημα του 2021.

Ένα κολαζ με φωτογραφίες το οποίο απεικόνιζε την ίδια και την οικογένειά της είχε προτιμήσει η Γεννηματά για να υποδεχτεί τη χρονιά αυτή μέσα στην οποία έμελλε να χάσει τη ζωή της.

«Ευτυχισμένο 2021. Πρώτη μέρα του χρόνου και επικρατεί σελφο-κατάσταση στο σπίτι! Εύχομαι σε όλους μέσα από την καρδιά μου τα χαμόγελα να μείνουν στα πρόσωπά μας για ολόκληρο το 2021. Υγεία, αγάπη και ευτυχία σε κάθε οικογένεια», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Όσο για τα παιδιά της και τη ζωή με τον συζυγό της, είχε μιλήσει σπάνια και είχε αποκαλύψει:

«Σηκωνόμαστε πολύ νωρίς, οπότε βρίσκουμε χρόνο να πιούμε τον πρωινό μας καφέ μαζί και τα βράδια βρισκόμαστε πάλι εδώ και στα εύκολα και στα δύσκολα, τα μοιραζόμαστε. Μαγειρεύω, μου αρέσει. Στα παιδιά μου αρέσει πολύ το σουφλέ που κάνω με μακαρόνια και τέσσερα τυριά Έχω τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι. Η ισορροπία στην προσωπική μου ζωή με γεμίζει για να κάνω ό,τι κάνω. Παντρεύτηκα τον πρώτο μου σύζυγο πολύ μικρή, στα 22, δεν ξέρω καν πώς το έκανα αυτό. Ήμασταν μαζί από φοιτητές».

Στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», στις 23/5/2019, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε εκμυστηρευθεί:

«Είπα όχι,  δε θα γίνει έτσι. Θα παλέψω να στηρίξω τα παιδιά μου, όπως η μητέρα μου… Ξέρω τι σημαίνει απώλεια, ξέρω πως είναι να μεγαλώνει ένα παιδί χωρίς τη μάνα του. Ο προβληματισμός μου τότε ήταν ότι η κόρη μου ήταν δύο χρονών, αν μου συμβεί κάτι θα μεγαλώσει και δε θα θυμάται τη φωνή μου, την εικόνα μου».

 

Μέσα σε 7 μήνες έχασε και τους δυο γονείς της από καρκίνο

Η Γεννηματά αντιμετώπισε τον καρκίνο από μικρή. Πρώτη έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Κάκια και επτά μήνες μετά, τον Απρίλιο του 1994,  έφυγε νικημένος από την ασθένεια ο πατέρας της και κορυφαίο στέλεχος τιυ ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Γεννηματάς. Τον καρκίνο αντιμετώπισε και η αδερφή της Γεννηματά.

Για τη μάχη με τον καρκίνο και τα παιδιά της είχε πει χαρακτηριστικά:

«Πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, να φύγεις γρήγορα από αυτή τη λογική. Αν έμενα στο γιατί σε μένα, δεν θα είχα 3 παιδιά και ίσως να μη ζούσα σήμερα.

Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις. Να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι».

 

Πηγή: https://www.queen.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.