Δύο ημέρες πριν τη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση ζητούσαν από την ασφαλιστική… αύξηση αποζημίωσης σε «περίπτωση πυρκαγιάς»

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα φέρνει στο φως το LiveNews, για τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση στη Λαμία, όπου παρασκευάζονταν τα σχολικά γεύματα από τα οποία έπαθαν τροφική δηλητηρίαση μαζικά, οι μικροί μαθητές.

Σύμφωνα με το LiveNews, δύο ημέρες πριν τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο, που μεταξύ άλλων κατέστρεψε και τα όποια αποδεικτικά στοιχεία υπήρχαν για την πολύκροτη υπόθεση, στάλθηκε ένα email από την εταιρεία προς την ασφαλιστική με την οποία συνεργάζεται.

Στο email προς την ασφαλιστική γινόταν αίτημα να αυξηθεί η αποζημίωση που θα λάμβανε ο ιδιοκτήτης σε… περίπτωση φωτιάς!

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας (27/5/24) η έκθεση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής κάνει λόγο για εμπρησμό στο εργοστάσιο. Η φωτιά δηλαδή μπήκε από πρόθεση…



Πολλά στοιχεία «δείχνουν» στην ίδια κατεύθυνση
Εκτός από το το email προς την ασφαλιστική εταιρεία που αποκάλυψε το LiveNews όμως, έρχονται στο φως και άλλα στοιχεία για τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο Γιαννίτση.

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε από ένα βαν, που ήταν παρκαρισμένο «κολλητά» στο υπόστεγο του εργοστασίου. Η φωτιά εξαπλώθηκε αμέσως, κάνοντας τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής να σκεφτούν από την πρώτη στιγμή, την ύπαρξη εύφλεκτου υγρού στο σημείο. Μάλιστα, οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν εκεί, δήλωσαν ότι μύριζε έντονα βενζίνη…

Από το εργοστάσιο πάρθηκαν 20 δείγματα, από διάφορα σημεία, τα οποία θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν όντως ανιχνεύεται βενζίνη.

«Εξαφανίστηκε» και το υλικό από τις κάμερες
Μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, ότι ενώ υπήρχαν τρεις κάμερες στο σημείο, δεν σώθηκε το υλικό καμίας από αυτές. Οι δύο κάηκαν ωστόσο και από την τρίτη που δεν κάηκε, υλικό δεν υπάρχει σύμφωνα με το LiveNews… Οι αστυνομικοί πάντως, είναι σε αναζήτηση υλικού από άλλες κάμερες της περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.