«Φοβάμαι για αλαλούμ στα κέντρα διασκέδασης»

Για το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα φτάνουν το 40% μίλησε ο Γιώργος Παυλάκης. Παράλληλα, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ εξέφρασε την ανησυχία του για το καθεστώς ελευθερίας για τους εμβολιασμένους που ανακοινώθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

«Φοβάμαι ότι με το επίπεδο επιτήρησης που υπάρχει στα κέντρα διασκέδασης αν παραμείνουν ανοιχτά όλη νύχτα, θα επικρατήσει αλαλούμ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Δύσκολος ο χειμώνας»
Ο κ. Παυλάκης παράλληλα τόνισε πως με 40% ανεμβολίαστους στην Ελλάδα «δεν υπάρχει φοβερή προστασία», ενώ εκτίμησε πως ο χειμώνας χωρίς εμβολιασμούς και μάσκες αναμένεται δύσκολος.

Ο καθηγητής δεν έκρυψε μάλιστα τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση απέσυρε από το τραπέζι των μέτρων τα τοπικά lockdown: «Το να διακηρύσσεις ότι δεν θα γίνουν lockdown είναι μονομερής αποκλεισμός, να μην επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος και μετά ζητάμε συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το παράδειγμα με τον τερματοφύλακα
Σε κάθε περίπτωση ο γιατρός επισήμανε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για το τέλος της πανδημίας ενώ έχουμε καθημερινά 2-3 χιλιάδες κρούσματα και 30 θανάτους, λέγοντας ότι «ο τερματοφύλακας δεν λέει ότι έσωσε δυο γκολ και επομένως πάει να ξεκουραστεί, πρέπει πρώτα να λήξει το ματς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.