Γ. Κουμουτσάκος: Άλμα οπισθοδρόμησης από την Τουρκία

Απαράδεκτες χαρακτήρισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Ρετζέπ Ακντάγ περί έναρξης συζητήσεων για προσάρτηση του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου στην Τουρκία.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «άλμα οπισθοδρόμησης» που υπονομεύει τις ενέργειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την επίλυση του Κυπριακού.

Όπως σημείωσε, «θέσεις όπως αυτές, επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Κυπριακό με αντιλήψεις κατοχικής δύναμης, η οποία απλώς προσποιείται ότι επιθυμεί την επίλυσή του».

«Όλοι αντιλαμβάνονται τώρα γιατί η Άγκυρα οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις του Κραν Μοντανά», πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικής της Ν.Δ. και κατέληξε: «Απέναντι στην αρνητική αυτή στάση της Τουρκίας, η διεθνής κοινότητα οφείλει να επιμείνει στη συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.
Επίλυση που θα επέλθει μόνο με το τέλος της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης τουρκικής κατοχής τμήματος εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μιας ανεξάρτητης χώρας, μέλους του ΟΗΕ και της Ε.Ε.».

Ο Ακντάγ είπε ότι είναι στο τραπέζι το αίτημα για προσάρτηση των κατεχόμενων στην Τουρκία, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του «υπουργού Εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουργρούλογλου την περασμένη βδομάδα στην εφημερίδα Μιλλιέτ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «έγινε μια δήλωση ότι “κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει”. Δηλώθηκε ως μια ιδέα». «Η Τουρκία και η “ΤΔΒΚ” θα καθίσουν και στο πλαίσιο αυτής της ιδέας και άλλων παρόμοιων ιδεών θα πάρουν επιτέλους μια πολιτική απόφαση», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.