Γ. Βρούτσης: Δραματική η κατάσταση στα ληξιπρόθεσμα προς τα ταμεία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τα στοιχεία της 3ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου του ΚΕΑΟ έτους 2018 «αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση στην πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένει δραματική», σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κάνει λόγο για εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων, κάτι που όπως συμπληρώνει, οδήγησε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.400.091 πολίτες να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία συνολικού ύψους 34,4 δισ. ευρώ. Επικαλούμενος τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι από την αρχή του χρόνου (2018) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 3,1 δισ. ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 195.485.

Όπως προσθέτει, την ίδια στιγμή, μόνο το τρίτο 3μηνο του 2018, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 493 εκατ. ευρώ. «Συγκριτικά, δε, με το 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 2,5 φορές υψηλότερες. Δηλαδή, από τα 13.767 εκατ. ευρώ το 2014, εκτινάχθηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 34.354 εκατ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2018», συνεχίζει ο κ. Βρούτσης.

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως «επιβεβαιώνεται στην πράξη, μέσα από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το ΚΕΑΟ, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Η δραματική αυτή κατάσταση, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας πολιτικής που θα στοχεύει στη μείωση των εξοντωτικών εισφορών, στη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς, καθώς και στην αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.