Γεμίζει τα νοσοκομεία ο κοροναϊός: Χωρίς κρεβάτι το «Αττικόν» – 8 ασθενείς… ξέμειναν στα Επείγοντα

«Ζόρικα τα πράγματα» με τον κοροναϊό, με την κατάσταση, σε νοσοκομεία να αρχίζει να θυμίζει εποχές καραντίνας, κάνοντας βάσιμους τους φόβους για τις αντοχές του ΕΣΥ.

Χαρακτηριστική περίπτωση το Νοσοκομείο «Αττικόν», στο οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, μια κλινική γέμισε με 32 ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κοροναϊό, άλλοι 20 νοσηλεύονται στο τμήμα βραχείας νοσηλείας, ενώ 8… ξέμειναν από την προχθεσινή εφημερία σε φορεία στα Επείγοντα, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι.

Αυξάνονται καθημερινά οι εισαγωγές
«Έπεσαν έξω οι ειδικοί στις προβλέψεις τους για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας φέτος το καλοκαίρι από τον κοροναϊό. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται καθημερινά. Εκεί που τα νοσοκομεία είχαν επανέλθει σε μία στοιχειώδη φυσιολογική λειτουργία, αποδεσμεύοντας τις κλινικές κοροναϊού για άλλες παθήσεις και το προσωπικό βρήκε την ευκαιρία να πάρει σταδιακά λίγες ημέρες άδεια, πάμε πίσω ολοταχώς», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Τα νοσοκομεία λόγω της αύξησης των εισαγωγών περιστατικών κορονοϊού προσαρμόζουν για άλλη μια φορά τη λειτουργία τους», σημειώνει.

Το Αττικόν
«Παράδειγμα το Νοσοκομείο «Αττικόν». Γέμισε μία κλινική με 32 ασθενείς. Είναι γεμάτο το τμήμα βραχείας νοσηλείας με 20 ασθενείς με κορονοϊό. Το βράδυ της Κυριακής είχαν ξεμείνει 8 ασθενείς με κοροναϊό σε φορεία στα Επείγοντα από τη προχθεσινή εφημερία. Δεν υπήρχε κρεβάτι άδειο για να νοσηλευθούν. Προφανώς σήμερα θα δεσμεύουν και νέα κλινική».

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Γιαννάκος υποστήριξε ότι η κατάργηση των μέτρων πολλαπλασίασε τα κρούσματα και ζητά από τους πολίτες να εφαρμόζουν μέτρα προστασίας.

«Είναι μέγα λάθος να λέγεται ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι πιο ελαφριά περιστατικά σε σχέση με τα αντίστοιχα προηγούμενα. Κανείς δεν εισάγεται στο νοσοκομείο για πλάκα η με ήπια συμπτωματολογία. Η κατάργηση των μέτρων νίκησε το καλοκαίρι και πολλαπλασίασε τα κρούσματα», δήλωσε και συνέχισε: «Οι μάσκες άρχισαν ξαφνικά να μας πνίγουν και η ιχνηλάτηση πέρασε στην ευθύνη του καθενός, με αποτέλεσμα να μην δηλώνουν το θετικό τεστ προκειμένου να γλυτώσουν την καραντίνα. Για να αντιστρέψουμε την κατάσταση εφαρμόστε τα μέτρα προστασίας».

Δείτε εικόνες:

  

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.