Γεννηματά: Σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής

«Επιτέλους, η Ευρώπη, παρά τα παζάρια και τους συμβιβασμούς όσων επιμένουν στη λιτότητα, έκανε ένα βήμα μπροστά» δήλωσε, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., η Φώφη Γεννηματά, από την Κρήτη.

Όπως είπε, για την Ελλάδα είναι μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο και όραμα. Με ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων. «Στο Κίνημα Αλλαγής δουλεύουμε συστηματικά σε ανοιχτή γραμμή με τους παραγωγικούς φορείς και θα καταθέσουμε το πλαίσιο των δικών μας προτάσεων στη ΔΕΘ» σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα, πάντως, με την πρόεδρο τυο ΚΙΝΑΛ, η Ευρώπη για μια ακόμα φορά «παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες την ανάληψη πρωτοβουλιών που οφείλει για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Διατηρεί έτσι την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει ευθύνη για αυτό, όπως και για την επιμονή του να αρνείται τον διάλογο με τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση εθνικής γραμμής και μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση».

Για το «νοσηρό κλίμα» που δημιουργείται από τις αποκαλύψεις «για τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν εξοργίσει τους Έλληνες», τον λόγο, κατά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, έχει η Δικαιοσύνη, να ρίξει άπλετο φως και να καταλογίσει ευθύνες.

«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο, το Κίνημα Αλλαγής είναι η μοναδική προοδευτική αντιπολίτευση στη χώρα. Ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα για την κοινωνία» τόνισεη Φώφη Γεννηματά.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας της στην Κρήτη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς της Περιφέρειας Κρήτης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.