Γεραπετρίτης: Εγκληματική αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης για το Μάτι

Μέσα σε ένα μήνα θα έχει καθαριστεί απολύτως η περιοχή, διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για το Μάτι, καταλογίζοντας εγκληματική αδράνεια στην προηγούμενη κυβέρνηση, που ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά άφηνε στο συρτάρι εκατομμύρια ευρώ που είχαν προσφέρει δωρητές.

Ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε μάλιστα την περιοχή βραδυφλεγή βόμβα λόγω των εύφλεκτων υλικών που δεν έχουν απομακρυνθεί, σημειώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε ότι από τα 37 εκατ. ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί από μεγάλους δωρητές και πολίτες για την αποκατάσταση της περιοχής είχαν χρησιμοποιηθεί μόλις 6 εκατ. ευρώ λίγο πριν τις εκλογές.

«Τριάντα ένα εκατ. ευρώ λιμνάζουν, πρόκειται για εγκληματική αδράνεια στο Μάτι» τόνισε, σημειώνοντας ότι επί νέας κυβέρνησης ενεργοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός με βάση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει το Σύνταγμα για έκτακτες ανάγκες για να αποκατασταθεί η περιοχή από τα εύφλεκτα υλικά και να εξαλειφθούν οι τοξικές εστίες αμιάντου.

«Οι προτάσεις για ανάπλαση από την τοπική κοινωνία θα γίνουν αμέσως δεκτές από την πολιτεία. Όλα αυτά θα γίνουν με ιδιωτική πρωτοβουλία, αζημίως, το δημόσιο δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ. Μέσα σε ένα μήνα θα έχει καθαριστεί απολύτως η περιοχή» επισήμανε.

Επίσης πρόσθεσε ότι το ΤΕΕ θα αναλάβει με δικές του δαπάνες την εκπόνηση συνολικού σχεδίου ανάπλασης της περιοχής εντός έτους, που θα ενεργοποιηθεί αμέσως ώστε να έχουμε σε λίγα χρόνια ένα νέο Μάτι που θα γίνει πρότυπος οικισμός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.