Για απόπειρα πώλησης βρέφους καταδικάστηκαν 3 Βούλγαροι – Έψαχναν οικογένεια για να πάρουν 5.000 ευρώ

Ένοχοι για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους έναντι αμοιβής κρίθηκαν τρεις κατηγορούμενοι από τη Βουλγαρία. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών σ’ ένα ανδρόγυνο μεσαζόντων.

Για παράνομη υιοθεσία νεογέννητου βρέφους έναντι αμοιβής το δικαστήριο καταδίκασε – ερήμην – σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και τη βιολογική μητέρα του βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο άνδρας και η γυναίκα του, ηλικίας 40 χρόνων, από τη Βουλγαρία, έφερναν εγκυμονούσες συμπατριώτισσές τους για να γεννήσουν στην Ελλάδα και μετά να πουλήσουν τα μωρά σε θετούς γονείς.

Τόσο η μάνα όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί της συνελήφθησαν αμέσως μετά τη γέννα, σε ιδιωτική μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς, στις 12 Φεβρουαρίου 2019.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για «απόπειρα παράδοσης σε υιοθεσία τέκνου με αθέμιτο όφελος, απόπειρα μεσολάβησης σε υιοθεσία με πρόθεση κερδοσκοπίας και κατ’ επάγγελμα και συμμορία, κατά περίπτωση».

Το χρονικό της υπόθεσης και η προϊστορία της βουλγαρικής σπείρας
Στις 9 Φεβρουαρίου 2019 η μία κατηγορούμενη γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο οι δύο συγκατηγορούμενοι συμπατριώτες της (το ανδρόγυνο) ανέλαβαν να δώσουν για υιοθεσία έναντι αμοιβής άνω των 5.000 ευρώ. Προηγουμένως τη μετέφεραν από τη Βουλγαρία στην ιδιωτική μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης για τον τοκετό.

Από την έρευνα προέκυψε για τους δύο μεσολαβητές ότι εμπλέκονται και σε υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία στην Ηγουμενίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ στο παρελθόν οδήγησαν στην ίδια κλινική για να γεννήσουν και άλλες δύο Βουλγάρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.